Pe pagina oficială, Facebook anunță că a colaborat cu mai multe companii muzicale din întreaga lume pentru a îmbunătăți experiența pe Facebook. În prezent, Facebook testează Lip Sync Live pe mai multe piețe. Deja utilizatorii pot cânta melodii populare, cum ar fi “Havana” de Camila Cabello, “Happier”, de Ed Sheeran sau “Welcome to The Jungle”, de Guns N’ Roses.

Cum funcționează Lip Sync Live

Utilizatorii încep transmisiunea live, selectează opțiunea Lip Sync Live, selectează o melodie și mimează cuvintele. De asemenea, ei pot adăuga filtre și efecte în timpul transmisiunii, după care pot distribui videoclipul realizat. În plus, opțiunea ”Live With” permite utilizatorilor să cânte în duet cu un prieten. Pe imagini este afișată denumirea melodiei și interpretul care o cântă, iar utilizatorii pot da click pentru a-l urmări pe Facebook.

Noua funcționalitate de la Facebook seamănă foarte mult cu o alta există deja pe piață, Musical.ly, dar sunt câteva diferențe majore. Instrumentul folosit de Facebook pentru sincronizarea buzelor funcționează numai la transmisiunile în direct și nu există nicio modalitate prin care s-ar putea filtra video-urile life din News feed, pentru a le vedea numai pe cele care folosesc această opțiune.

În ceea ce privește Musical.ly, acesta oferă mai multe instrumente pentru înregistrarea și personalizarea videoclipurilor. În luna noiembrie a anului trecut, aplicația Musical.ly a fost achiziționată de chinezii de la Toutiao pentru o sumă cuprinsă între 800 de milioane și un miliard de dolari.

Facebook explorează și alte modalități de a aduce muzica pe rețeaua socială, una dintre acestea fiind opțiuna de a adăuga melodii în Facebook Stories.