Gama G de la Motorola vine, de câțiva ani, cu smartphone-uri accesibile ca preț, dar cu specificații mai bune decât te-ai aștepta. G6, G6 Plus și G6 Play se adresează unor nevoi diferite, au caracteristici diferite, dar și prețuri variate.

Motorola Moto G6 Plus - pentru cei ce vor un ecran mare și specificații aproape premium

Moto G6 Plus este cel mai scump, dar și cel mai bine dotat smartphone din noua gamă G a Motorola. Smartphone-ul are un ecran de 5,9 inch pe format 18:9 și rezoluție full HD. Corpul este din sticlă și metal, foarte elegant, iar la interior se găsesc un procesor Snapdragon 630, 4GB memorie RAM și 64GB spațiu de stocare. Configurația ar trebui să ofere performanțe mai mult decât decente.

Camera foto principală este duală și vine și ea cu specificații pe care le vedem, de regulă, pe smartphone-urile din gamele premium. Mai exact, vorbim despre senzori cu F/1,7 și pixeli de 1,4 microni. Asta se traduce în sensibilitate crescută la lumină deci, teoretic, fotografii reușite chiar și atunci când pozăm noaptea.

Bateria are 3.200 de mAh și știe să se încarce rapid, iar smartphone-ul are un senzor de amprentă în partea din față, sub ecran. Prețul pentru acest model va fi de aproximativ 300 de euro.

Moto G6 - Echilibru între preț și specificații

Moto G6 e modelul de mijloc și vine cu același design din sticlă și metal, dar într-un ”ambalaj” mai mic. Smartphone-ul are un display de 5,7 inch, pe același format 18:9 și cu aceeași rezoluție full HD+, iar în interior adăposește un procesor Snapdragon 450, 3GB memorie RAM și 32GB spațiu de stocare. Are slot dual SIM, dar și slot pentru card microSD, camera foto e duală cu F/1,8 și pixeli de 1,25 microni, iar bateria este de 3.000 de miliamperi. Moto G6 costă aproximativ 250 de euro.

Moto G6 Play - preț mic, autonomie mare

G6 Play e mezinul noii game și vine cu un ecran de 5,7 inch, dar cu rezoluție HD. Procesorul este un Snapdragon 430, ceva mai slab decât cel de pe G6, memoria este de 3GB RAM, iar spațiul de stocare extensibil este de 32GB. Bateria este surpriza plăcută, fiind de 4.000 de mAh și beneficiind de încărcare rapidă. Telefonul are o cameră principală simplă, de 13MP, dar și prețul este mai mic, de circa 200 de euro.

În opinia noastră Motorola Moto G6 Plus reprezintă un best-buy la momentul actual, dar rămâne să îl testăm pe îndelete pentru a fi siguri de această afirmație.