Dronele Parrot Disco-PRO AG și Parrot Bluegrass sunt utilizate deja în alte țări pentru supravegherea culturilor mari (cereale, leguminoase, rapiță, floarea soarelui etc), a livezilor și viilor, pentru colectarea de informații despre starea plantațiilor și analizarea lor. Toate aceste date permit producătorilor agricoli să evalueze rapid situația din teren pentru a aplica tratamentele adecvate și pentru a reduce pagubele cauzate de boli sau dăunători.

„Dorim să revoluționăm cu adevărat domeniul agriculturii în următorii ani prin intermediul dronelor specializate. Avem încredere că fermierii români vor sesiza oportunitatea pe care le-o oferă utilizarea dronelor și a soluțiilor asociate, astfel încât, peste 5 ani, am putea discuta despre o rată de adopție de cel puțin 25% la nivelul marilor ferme și cooperative agricole”, menționează Luiza Androne, Brand Manager la Falcon Electronics,

Parrot Bluegrass are o cameră frontală care ajută fermierii să monitorizeze vizual culturile, iar senzorul Parrot Sequoia îi ajută să detecteze orice problemă privind starea acestora. Drona a fost proiectată în special pentru a survola plantațiile de pe terenuri deluroase (livezi, vii, alte culturi în pantă), având o acoperire de până la 30 de hectare, la un zbor cu altitudinea de 70 de metri și o autonomie de 25 de minute.

Parrot Disco-PRO AG beneficiază de aceleași specificiații, dar îmbunătățite. Drona poate acoperi până la 80 de hectare, la o altitudine de 120 m și are o autonomie de până la 30 de minute. Este proiectată pentru a survola și analiza culturile agricole vaste de la câmpie (grâu, porumb, rapiță).

Ambele modele sunt ușor de configurat și utilizat, fără să fie necesare cunoștințe avansate pentru pilotare. Informațiile înregistrate în teren sunt prelucrate și stocate în cloud, pe platforma AIRINOV FIRST­+, iar fermierii primesc hărți specifice cu informații despre sănătatea culturilor.

Achiziția unei drone profesionale pentru agricultură se poate realiza și accesând fonduri europene sau prin programul Start-up Nation.

Falcon Electronics și Parrot pregătesc o demonstrație LIVE cu drone pentru agricultură în data de 12 iunie, începând cu ora 11.00, pe Aerodromul Aerogetic (DN71, km 60, între București și Târgoviște). Doritorii pot solicita detalii printr-un mesaj la adresa de email luiza.androne@falcon.ro.