Strategia Motorola din ultima vreme este să atace puternic segmentul midrange și s-ar părea că este o strategie care dă roade. Pe lângă gama Moto G7, lansată la începutul anului, compania a lansat și mai multe device-uri din gama One, o gamă destinată tinerilor, creatorilor de conținut, celor care le place să experimenteze.

Și, la fel ca celelalte device-uri One lansate anul acesta (adică Vision și Action), Motorola One Zoom iese în evidență cu ale sale camere foto, dar și cu un design aparte.

Motorola One Zoom se simte premium, având un spate din sticlă mată, un ecran cu margini subțiri și finisaje elegante. One Zoom e primul din gama sa care vine cu o cameră foto principală cvadruplă, iar acest lucru se observă imediat, mulțumită poziționării lentilelor într-un dreptunghi lucios, deasupra unui logo Motorola iluminat.

Camera foto are următorii senzori: un senzor wide, de 48 de megapixeli, cu f/1,7, pixeli de 1,6 microni, stabilizare optică a imaginii și tehnologie quad-pixel; un senzor ultra-wide de 16MP cu f/2.2; un senzor telefoto de 8MP cu f/2.4, stabilizare optică a imaginii, zoom optic 3X și zoom hibrid 10x; o cameră folosită pe post de senzor de profunzime.

Am avut ocazia să testez câteva dintre funcțiile camerei foto în cadrului unui tur al Muzeului Antipa. Modul ”Noapte” funcționează la fel de bine ca cel de pe Motorola One Vision, modul Zoom e util în mai multe situații, modul portret își face treaba foarte bine și poate fi folosit și pe oameni și pe obiecte. Voi reveni cu mai multe detalii despre cameră într-un review.

Smartphone-ul are un senzor de amprente ascuns sub display, lucru de apreciat la un telefon din acest segment, o baterie mare, de 4.000 mAh, cu încărcare rapidă, un display OLED de 6,4 inch cu rezoluție fullHD Plus și o cameră foto frontală de 25 de megapixeli care dispune și ea de tehnologia Quad Pixel. Telefonul se mișcă bine, având un procesor Snapdragon 675 și 4GB memorie RAM, iar spațiul de stocare de 128GB poate fi extins prin intermediul unui card microSD.

Și, pentru că tot am vorbit despre preț: Motorola One Zoom costă 1999 de lei, un preț foarte bun, în opinia noastră, pentru cele detaliate mai sus.