Elvețienii de la MyKronoz sunt cunoscuți pentru faptul că au o gamă variată de smartwatch-uri și brățări de fitness la prețuri accesibile. Înainte de a face trecerea către un smartwatch adevărat, am avut un MyKronoz ZeWatch, o brățară de fitness capabilă să redea o gamă limitată de notificări.

Compania a dovedit că știe să și inoveze, nu doar să vândă ieftin, prin proiectul MyKronoz ZeTime. ZeTime este un smartwatch hibrid care îmbină caracteristicile pe care le vedem și la Apple Watch sau ceasurile cu Android Wear cu ceasurile clasice.

Practic, MyKronoz a reușit să creeze un ceas inteligent care îmbină un display tactil, full color, cu o pereche de limbi de ceas fizice. Chiar dacă partea "smart" a ceasului rămâne fără baterie, limbile ceasului continuă să se învârtă până la 30 de zile la o singură încărcare, ajustându-se automat în funcție de fusul orar în care se află utilizatorul.

Pentru a aduce acest ceas pe piață, cei de la MyKronoz au apelat la platformele de crowdfunding și au reușit să bată recorduri privind finanțarea. Astfel, MyKronoz ZeTime a devenit cel mai bine-finanțat proiect al unei companii europene de pe Kickstarter, reușind să strângă 5,3 milioane de dolari. MyKronoz ZeTime este și cel mai bine-finanțat ceas hibrid.

În prezent, cei de la MyKronoz își continuă campania de precomandă pe site-ul Indiegogo, unde proiectul apare finanțat cu 5,52 milioane de dolari. Ceasul este compatibil cu iOS, Andoid și Windows Phone, iar cei care vor să-l cumpere la precomandă vor plăti cu 50 de dolari mai puțin, adică 149,99 de dolari, față de prețul întreg de 199,99 de dolari.

În România se găsesc alte modele și le poți descoperi pe toate la acest link.