Rețelele 5G nu sunt mai bune doar pentru că oferă viteze de download mai mari, ci și pentru că oferă o latență mai mică - adică un timp de răspuns considerabil mai bun. Asta va permite ca mașinile să circule singure pe străzi, în sincron perfect.

Dar latența redusă a rețelelor 5G are avantaje și în alte domenii, nu doar în cel auto, iar printre ele se numără și industria jocurilor video.

Citește și despre planurile Telekom pentru rețelele 5G, într-un alt material realizat de la Mobile World Congress 2019.

În cadrul MWC 2019, Deutsche Telekom a arătat jocul Neon, dezvoltat de Niantic, compania care a ne-a oferit cel mai popular joc de Realitate Augmentată - Pokemon Go.

Astfel, Niantic, împreună cu Telekom și cu Samsung, a pregătit primul joc multiplayer de tip AR pentru mobil. Disponibil doar cu o conexiune 5G, jocul proiectează niște ”bile” luminoase pe podea pe care trebuie să le culegi, mergând prin ele, și pe care le poți arunca în ceilalți jucători. E un fel de dodgeball virtual, iar mecanica este simplă, dar foarte distractivă.

Potrivit Claudiei Nemat, Board Member Technology & Innovation Deutsche Telekom, Neon s-ar putea juca în până la 100 de persoane și am văzut o demonstrație cu circa 10 persoane în cadrul MWC.

Când l-am testat, a fost foarte distractiv și totul a mers fără probleme. Telekom a anunțat că a pus la dispoziție pentru dezvoltatorii interesați să creeze aplicații de Realitate Augmentată un SDK special.