Netflix testa de ceva timp această funcționalitate pe anumite piețe precum Polonia, Spania și Italia, însă ieri a anunțat că pe 3 noiembrie jocurile vor fi disponibile pentru toți utilizatorii Netflix, inclusiv pentru cei din România.

Deocamdată utilizatorii vor putea juca doar cinci titluri: Stranger Things: 1984, Stranger Things 3: The Game, Shooting Hoops, Card Blast și Teeter Up. Utilizatorii pot descărca jocurile Netflix din magazinul Google Play, necesitând un abonament Netflix pentru a putea juca.

Apoi, pe 3 noiembrie, Netflix va începe să lanseze jocuri în aplicația în sine. Când folosești Netflix pe un dispozitiv mobil ar trebui să apară o nouă categorie „Jocuri Netflix”. Eu am verificat aplicația și la momentul redactării acestei știri, jocurile nu erau disponibile în aplicația de streaming.

Jocurile sunt disponibile doar pe Android în acest moment, însă acestea vor ajunge în curând și pe iOS.

Oferta curentă nu este extraordinară, însă Netflix a achiziționat dezvoltatorul Night School, studioul care a creat jocul Oxenfree, deci este posibil pe viitor să vedem jocuri mai interesante și ambițioase pe Netflix.