Acest articol a fost publicat prima oară în rubrica „Nota redacției” din newsletter-ul start-up.ro din data de 23 septembrie 2022.


Pentru lumea startup-urilor și a tehnologiei, săptămâna aceasta a fost marcată de How to Web și de evenimentele conexe care s-au desfășurat în jurul conferinței.

Am mers și eu în prima zi a How to Web, și am avut plăcerea și onoarea de a fi invitată să moderez două paneluri într-un eveniment dedicat investitorilor înainte de debutul conferinței.

Și poate că acela a fost momentul în care mi-am dat seama cât de mult le-a lipsit oamenilor din ecosistem networking-ul, întâlnirea față-n față pentru a discuta despre orice: idei de business, noi parteneriate, vechi parteneriate, oportunități, posibilități, sau doar ca să ”catch up”, așa cum spun americanii.

Deși au mai fost evenimente micuțe în ecosistem pe tot parcursul anului, cred că, până la urmă, fondatorii, investitorii și oamenii conecși ecosistemului așteptau reluarea How to Web după 2 ani de pauză.

A fost momentul care le-a permis să se întâlnească din nou, să nu mai fie doar niște capete plutitoare pe un ecran de laptop sau de telefon, care încearcă stângaci să stabilească o legătură.

Poate că discuțiile ulterioare se vor derula tot online sau la telefon, însă o strângere de mână fizică și o ”introduction”, tot la fel cum spun americanii, în viața reală fac mult mai mult decât orice discuție de pe platformele digitale cu care ne-am obișnuit atât de mult în ultimii aproape 3 ani.

Așadar, dacă aveți oportunitatea de a face networking, de a vă întâlni fizic cu potențiali parteneri pentru business-ul vostru, aveți grijă, însă nu o ratați. Strângeți-vă mâinile și de acolo porniți cu un avantaj extra.