Ce este Internetul Tuturor Lucrurilor? Cum poate o casă smart să devină o casă a groazei? Cum poate iresponsabilitatea noastră să pună în pericol o lume întreagă? Și cum ne protejăm toate device-urile inteligente. Acestea sunt câteva dintre lucrurile la care ne-a răspuns Răzvan Todor, Director of Connected Homes în cadrul Bitdefender.

Unde găsim Internetul Lucrurilor?

“Îl găsim peste tot. Internetul Tuturor Lucrurilor sau Internet of Things este cea mai largă umbrelă existentă care definește toate device-urile, toate echipamentele conectate la Internet. Adică, în Internetul Lucrurilor găsim și laptopurile, dar și camerele video de supraveghere, senzorii de temperatură, absolut orice se conectează la Internet”, a spus Răzvan Todor.

Fiecare device în sine poate să fie o poartă către accesul într-o casă. Putem să pierdem datele, să ajungem la pierderea datelor de plăți, invadarea intimității și acces la datele noastre personale. De asemenea, dispozitivele pot fi folosite pentru a ataca site-uri sau infrastructuri critice. Hackerii capătă accces la dispozitivele tale și le transformă în zombie și creează o armată de gadgeturi infectate pentru a ataca un site.

De la Bitdefender avem Bitdefender BOX, un dispozitiv care poate fi o poartă de protecție pentru toată casa și chiar un router.

“Are mai multe niveluri de protecție. Practic Box-ul stă la nivel de rețea, poate să fie chiar router, el funcționează ca și router, poate să funcționeze cu router-ul personal dacă utilizatorul dorește să și-l păstreze. Din poziția pe care o are el poate să vadă tot traficul care intră și care iese din casă. Inspectând acest trafic el reușește să protejeze toate device-urile care sunt conectate la rețeaua casei.”, spune Răzvan Todor.

Poți urmări discuția noastră în video-ul de mai sus, dar nu uita să dai follow și pe canalele de YouTube start-up.ro și Bitdefender.

Din episoadele anterioare:

Episoadele anterioare din seria #NOHACK

  1. Cum îți ții copilul în siguranță pe internet
  2. Imixtiunile din alegeri, un pericol iminent
  3. Podcast #NOHACK - amenințările cele mai recente de pe internet
  4. De ce este phishing-ul periculos și-ți poate compromite portofelul
  5. Cum ar arăta lumea fără acces la tehnologie
  6. Podcast #NOHACK - ce specific are fiecare sistem de operare
  7. Cum să te protejezi pe un dispozitiv cu iOS și de ce nu ești mereu sigur
  8. Cum te protejezi chiar și atunci când ai o soluție de securitate.
  9. De ce să nu ții vreodată un dispozitiv fără sistem de operare