Noi funcții din Adobe Lightroom și Lightroom Classic aduc AI puternic în mâinile mai multor creatori de conținut. „Select Subject” care izolează oamenii și „Select Sky” pentru a captura cerul sunt funcții de mascare bazate pe AI care rulează cel mai bine pe plăcile video NVIDIA RTX.

Chiar și cei mai avansați artiști au nevoie de timp semnificativ pentru a crea și rafina funcții de mascare de mână. Cu avansurile din zona inteligenței artificiale, acum nu mai este cazul.

Adobe Premiere Elements primește funcția „Auto Reframe” din Premiere Pro și Rush, bazată pe Adobe Sensei pentru a încadra automat cele mai importante părți ale unui cadru atunci când se ajustează raportul de aspect pentru social media. Reîncadrarea video cu tehnologie RTX este acum de până la 3 ori mai rapidă decât doar prin CPU.

Mai devreme în acest an, Adobe a lansat colecția Substance 3D - care include și Stager, Sampler, Designer și Painter. Adobe Substance 3D Stager facilitează montarea scenelor 3D pentru generarea de fotografii de produs. Ray Tracing accelerat exclusiv de NVIDIA RTX oferă o grafică mai clară în viewport și accelerează rapid randarea imaginilor interactive fotorealiste – de până la 11 ori mai rapid decât doar prin CPU – oferind timp prețios artiștilor 3D.

Adobe MAX a pornit cu sesiunea Crearea lui Marble RTX cu Substance 3D și NVIDIA Omniverse.

Jacob Norris, environment artist la NVIDIA a oferit o privire în spatele scenelor despre cum artiști NVIDIA au creat demo-ul jucabil Marbles RTX în mai puțin de două luni. Explorează modul în care echipa a folosit funcții din Substance 3D Painter și află sfaturi despre NVIDIA Omniverse pentru a crea mini-jocuri interactive și pentru a atinge hiper-realism în timp real.

Trei tutoriale video NVIDIA Studio au fost lansate la Adobe MAX:

  • Lucrează mai rapid cu ray tracing în timp real & AI în Adobe Substance – despre cum se folosește ray tracing accelerat RTX pentru a vizualiza și ajusta design-ul rapid, permițând în același timp randarea finală mai rapidă.
  • Unmask AI! Află mai multe despre uneltele de mascare în Adobe Lightroom – Noile funcții „Select Sky” și „Select Subject” accelerate de RTX produc măști extrem de rafinate în câteva secunde.
  • Crează peisaje incredibile în câteva secunde cu NVIDIA Canvas – Află mai multe despre aplicația AI revoluționară pentru pictat, NVIDIA Canvas, bazate pe HP Zbook Studio cu plăci video NVIDIA RTX, dar și despre cum să dezvolți și să iterezi idei mai ușor.

NVIDIA Studio a făcut un parteneriat cu P.S. ARTS, o organizație non-profit care oferă educație în domeniul artei în școli publice și comunități. Pentru fiecare click pe pagina Studio de sponsori din timpul Adobe MAX a contribuit cu 1$ (până la 25.000$) pentru P.S. ARTS.

Update-uri la aplicații creative și cel mai nou Studio Driver

Driverul Studio din Octombrie livrează suport pentru noile funcții Adobe plus update-uri la aplicații în denoising pentru fotografii și livestreaming. Update-ul de săptămâna trecută al DxO PhotoLab 5, un software de editare foto care dispune de tehnologia DeepPRIME cu AI reduce zgomotul digital în poze care au fost făcute în condiții de luminozitate scăzută sau alte condiții.

Integrarea nucleelor Tensor în DeepPRIME reduce dramatic timpul de eliminare al zgomotului, mai ales în cazul exportului în masă, dar păstrând rezultate mai clare cu mai multe detalii.

În alte update-uri recente, software-ul de livestreaming Gamecaster a integrat funcția „Noise Removal”, bazată pe aplicația NVIDIA Broadcast. Acum, creatorii de conținut pot seta diferite niveluri de eliminare a zgomotului în funcție de sursa audio, lucru care poate rezulta într-un nivel crescut de calibrare fină pentru a îmbunătăți valoarea producției stream-ului live de gaming.

Pentru a beneficia de optimizările de performanță și suport, descarcă driverul NVIDIA Studio din octombrie (varianta 472.39) din GeForce Experience sau de pe pagina de descărcare a driverelor.