Spărgând recodul mondial în Cinebench R15 multi-thread CPU cu cel mai mare scor pentru un procesor de desktop de tip single-socket, 32 nuclee, 64 fire de execuție, AMD Ryzen 2nd Gen Threadripper 2990WX este conceput pentru creatorii de conținut, developeri și entuziaști de PC.

Generația a doua de Threadripper oferă patru modele de procesoare totale care vin pe piață în 2018, toate fiind construite pe arhitectura de bază "Zen +" de 12nm și includ un set de caracteristici unice, dar sunt și compatibile cu noile plăci de bază X399.

Noile procesoare sunt perfecte pentru cei care folosesc programe de editare foto/video, pentru cei care folosesc software de proiectare, fiindcă aceste tipuri de programe sunt capabile să folosească cele 32 de nuclee și 64 de thread-uri la capacitate maximă. Procesoarele sunt bune și pentru gaming, dar jocurile nu le vor folosi la potențialul lor maxim.

În timpul unui eveniment în fața presei globale, analiștilor din industrie și partenerilor luna trecută, procesoarele 2nd Gen Ryzen Threadripper 2990WX au fost puse în scenă și au rupt deja înregistrările mondiale în testul Cinebench R15 CPU multi-threaded. Echipa de overclocking AMD Ryzen a reușit să împingă procesorul de generație a doua AMD Ryzen Threadripper 2990WX la peste 5.1GHz pe azot lichid, atingând performanțe uimitoare înregistrate cu un scor de 7.618, bătând actualul record single-socket setat de procesorul core Core i9-7980XE 5,828 de puncte. Utilitarul disponibil Ryzen Master Software oferă un control larg al setărilor procesorului, permițând utilizatorilor să stoarcă la fiecare picătură de performanță din procesorul lor.

Toate procesoarele de generația a doua AMD Ryzen Threadripper suportă platforma SocketTR4, având șaizeci și patru de benzi PCIe Gen 3.0 și DDR4 quad-channel cu suport ECC. Toate procesoarele de generația a doua AMD Ryzen Threadripper sunt susținute de un ecosistem complet de platforme X399 noi și existente la lansare, cu modele deja disponibile de la producătorii de plăci de bază de top, inclusiv ASRock, ASUS, Gigabyte și MSI. Pe lângă o gamă largă de plăci de bază, platforma SocketTR4 suportă o gamă largă de soluții de răcire noi și existente, inclusiv noul răcitor de aer Wraith Ripper prezentat la Computex 2018. Acest cooler este acum disponibil de la CoolerMaster și oferă compatibilitate cu platforma SocketTR4 și toate procesoarele 1st Gen și 2nd Gen Ryzen Threadripper.

Pentru clienții care așteaptă cu nerăbdare procesoarele desktop de generația a doua Ryzen Threadripper, retailerii din întreaga lume sunt pregătiți să înceapă preluarea pre-comenzilor începând de astăzi, luni, 6 august 2018, pentru 32-core, AMD Ryzen Threadripper 2990WX cu 32 de fire. O listă completă a comercianților și a informațiilor de lansare poate fi găsită pe www.AMD.com. Procesorul AMD Ryzen Threadripper 2950X cu 16 fire, cu 32 de fire, va fi lansat pe 31 august 2018, iar modelele AMD Ryzen Threadripper 2970WX și 2920X vor fi lansate în octombrie 2018.