Noile televizoare AF9 OLED și ZF9 LCD fac parte din seria MASTER – un nume pe care Sony l-a rezervat TV-urilor vârf de gamă. Obiectivul Sony este de a crea televizoare care redau imaginile fidel, așa cum au intenționat creatorii de conținut, iar seria MASTER oferă o calitate a imaginii apropiată de aceea a unui monitor profesionist dintr-un studio de producție de filme.

Cele două modele ale seriei MASTER, AF9 și ZF9 sunt echipate cu un procesor nou, Picture Processor X1 Ultimate, care joacă un rol esențial în obținerea unor imagini fidele pentru seria MASTER.

Picture Processor X1 Ultimate poate detecta și analiza fiecare obiect dintr-o imagine cu ajutorul noii tehnologii Object-based Super Resolution de la Sony. De asemenea, Object-based HDR remaster a fost îmbunătățit semnificativ, fiecare obiect putând fi acum remasterizat individual pentru a obține o profunzime mai bună, o textură mai exactă și imagini mai realiste.

Pentru seria MASTER, în colaborare cu Netflix, Sony lansează „Netflix Calibrated Mode”. Această funcționalitate unică a fost concepută pentru a reflecta aceeași calitate a imaginii ca în studioul de televiziune, pentru a păstra viziunea și intenția creativă a artiștilor. Prin simpla accesare a unui meniu de setări, Netflix Calibrated Mode reproduce cu fidelitate imaginile.

De asemenea, seria MASTER este compatibilă cu CalMAN, cel mai bun software de calibrare a afișajului de la Portrait Display. CalMAN este utilizat la scară largă de către profesioniști ca instrument pentru a asigura controlul calității conform cerințelor stricte ale creatorilor de conținut în ceea ce privește difuzarea, producția și postproducția. Datorită CalMAN, calitatea imaginii este menținută pe întreaga durată de viață a televizorului.

Inovații în imagine TV, sunet și design

Vârful de gamă AF9 TV vine echipat cu Pixel Contrast Booster, panoul de control original pentru OLED de la Sony. Acesta maximizează gama dinamică prin mărirea zonei de reproducere a culorilor la o luminozitate ridicată. Imaginile sunt îmbunătățite cu detalii și texturi suplimentare.

Televizorul AF9 OLED oferă o calitate înaltă a sunetului datorită noii tehnologii Acoustic Surface Audio+. Acoustic Surface a fost introdus pentru prima dată anul trecut cu seria A1, fiind inclus și în seria AF8 din acest an. Acoustic Surface Audio+ este dotat cu un actuator suplimentar aflat în centrul ecranului și cu un canal adițional subwoofer, cu un sistem de sunet cu până la 3.2 canale. Actuatorul central suplimentar acționează la fel ca difuzoarele centrale ascunse în spatele unui ecran AT (transparent acustic) specific cinematografelor. Cu cele trei actuatoare și două subwoofere orientate lateral, AF9 creează un câmp sonor bogat, care îmbunătățește considerabil experiența de vizionare. De asemenea, modelul AF9 are un speaker mode central, care permite ca Acoustic Surface Audio+ să fie folosit ca difuzor central al unui sistem home theatre.

Noua funcționalitate X-Wide Angle a televizorului LCD ZF9 păstrează calitatea imaginilor, indiferent de unghiul din care sunt vizionate. Datorită unui unghi de vizualizare mărit, este redus procesul de schimbare a culorilor atunci când imaginile de pe ecran sunt vizionate în exteriorul axei, astfel încât culorile rămân la fel, indiferent de poziția spectatorului. În plus, tehnologia X-Motion Clarity reduce efectul de motion blur fără a sacrifica luminozitatea și permite astfel modelului ZF9 să depășească provocările obișnuite întâlnite la panourile LCD.

Seriile AF9 și ZF9 vin cu sistemul de operare Android TV, dar nu se știe când vor fi disponibile la noi pe piață.