De când Nokia s-a desprins de Microsoft, iar brandul a ”căzut” în mâinile celor de la HMD Global, au fost lansate trei modele cu Android și specificații decente: Nokia 6, 5 și 3. Cel de-al patrulea model este vârful de gamă al companiei și se numește Nokia 8.

Nokia 8 vine cu specificații de top, cu un preț decent, cu un design interesant, dar și cu camere cu funcții și hardware interesante.

Nokia 8 introduce o premieră mondială permițând transmiterea livestream de video Dual-Sight către reţele sociale, precum Facebook şi YouTube. Prin Dual-Sight se afișează simultan imagini filmate atât prin camera frontală, cât și prin cea din spate, putându-se utiliza modul de afişare split screen, atât pentru fotografii, cât și pentru video. Printr-o singură atingere, această capabilitate de livestreaming oferă, pentru prima dată în lume, posibilitatea celor cărora le place să creeze şi să împărtășească amintiri speciale de a se bucura de experiențe mai intense.

Nokia 8 este, de asemenea, primul smartphone care încorporează Nokia OZO Audio, prin care tehnologia exclusivistă folosită la Hollywood vă este accesibilă prin dispozitivul pe care îl țineți în mână. OZO spațial 360° oferă o experienţă audio intensă pentru materialele video 4K create chiar de voi.

Corpul monobloc subţire, de doar 4,6 mm la margini şi de doar 7,3 mm în centru, al telefonului Nokia 8 este construit cu precizie dintr-un singur bloc de aluminiu seria 6000, iar designul a fost rafinat cu ajutorul unui proces complex de prelucrare mecanică, electrochimică şi şlefuire. Modelele includ o finisare prin şlefuire fină cu o durată de 20 de ore pentru dobândirea aspectului ireproşabil. Telefonul beneficiază de puternica platformă mobilă Qualcomm SnapdragonTM 835 care, asociată cu experiența unui Android pur, securizat și actualizat asigură o performanță remarcabilă.

Nokia 8 vine cu Snapdragon 835, 4GB memorie RAM și 64GB spațiu de stocare (care poate fi extins prin microSD). Display-ul de 5,3 inch are rezoluție QHD, iar sub el se află și o baterie de 3.090mAh. Camera foto principală are lentile Carl Zeiss și este dublă, fiind compusă din doi senzori de câte 13MP care dispun și de stabilizare optică a imaginii. Camera frontală are și ea tot optică Zeiss și vine cu 13MP.

Nokia 8 va fi disponibil în patru culori: Polished Blue, Polished Copper, Tempered Blue şi Steel. Prețul Nokia 8 va fi de 599 euro, lansarea pe piață fiind programată pe tot parcursul lunii septembrie.