HMD Global, compania care produce telefoanele Nokia, anunţă disponibilitatea primei game de smartphone-uri Nokia – incluzând Nokia 3, Nokia 5 şi Nokia 6 – la partenerii din România. Lansate cu puțin timp în urmă în acest an la Mobile World Congress din Barcelona, dispozitivele au caracteristici decente, un design acceptabil și oferă o experiență Android pură.

Nokia 6, vârful de gamă

Nokia 6 are un ecran IPS LCS full HD (1920x1080, 16:9) de 5,5 inch.

3 GB de RAM, 32 GB, stocare internă - cu un card SD, poate ajunge până la 128 de GB, un procesor Qualcomm Snapdragon 430, și senzor pentru amprentă. Terminalul vine în variantele single și dual SIM.

Nokia 6 are o cameră frontală de 8 megapixeli, cu auto-focus și posibilitatea de a filma și fotografia wide-angle, în timp ce camera principală este de 16 megapixeli (la fel ca în varianta de telefon pentru piața chineză).

Corpul monobloc al terminalului Nokia 6 este tăiat dintr-un bloc compact de aluminiu serie 6000 şi se potrivește perfect celor care îşi doresc un telefon robust și performant pe zona divertisment. Amplificatorul audio inteligent, cu difuzoare duale, permite consumatorilor să experimenteze tonuri profunde de bass, iar sunetul Dolby Atmos oferă o experienţă de divertisment memorabilă.

Nokia 6 este disponibil în 2 culori mate, distincte – Negru și Argintiu - varianta dual SIM şi se va comercializa la sfârșitul trimestrului al 2-lea. În România, Nokia 6 va avea preţul de 1119 RON. Deocamdată. îl poți găsi la un preț considerabil mai mare aici.

Nokia 5, un midrange simpatic

Nokia 5 are un ecran de 5,2 inci, 2 GB de RAM, un procesor Snapdragon 430 și 16 GB de RAM. Carcasa este tot din aluminiu, însă colțurile sunt ceva mai rotunjite comparativ cu ”fratele” mai mare, Nokia 6.

Smartphone-ul Nokia 5 vine la pachet cu cea mai recentă versiune de Android – Nougat, 7.1.1 -, are o cameră principală de 13 megapixeli

Disponibil în două culori distincte – Negru și Argintiu – în varianta dual SIM, Nokia 5 se va comercializa la preţul de 949 RON.

Nokia 3, entry level-ul fără pretenții

Acest smartphone Nokia dispune de feature-uri esențiale, fără prea multe ”înflorituri”: display de 5 inci, 2 GB de RAM, 16 GM memorie internă, procesor MTK 6737, cameră foto principală – dar și frontală – de 8 megapixeli, și carcasă din policarbonat cu ramă din aluminiu.

Nokia 3 în România va fi disponibil la prețul de 699 de lei.

Întotdeauna Androidul pur

Toate smartphone-urile Nokia oferă cea mai pură experienţă Android, rulând toate pe ultima versiune de Android OS, Nougat. Cu actualizări lunare de securitate, smartphone-urile Nokia sunt securizate, actuale şi fluente în funcţionalitate – posibilitatea de a-l personaliza fiind punctul central al experienţei consumatorului. Împreună cu cel mai nou sistem Android vin şi cele mai noi caracteristici, incluzând cele mai noi capabilităţi Doze, care economisesc durata de viaţă a bateriei. Noile smartphone-uri Nokia încorporează cea mai recentă inovaţie Google, și anume Google Assistant, ceea ce duce şi mai departe excelenta experienţă Android. Echipele noastre au lucrat împreună pentru a se asigura că discuţiile cu Google Assistant se petrec în mod cursiv pe smartphone-urile Nokia.

Preț Nokia 6, Nokia 5 și Nokia 3 în România

  • Nokia 6 va fi disponibil la sfârșitul lui iunie, la partenerii din România şi se va vinde la preţul de 1119 RON.
  • Nokia 5 este disponibil la sfârșitul lui iunie, la partenerii din România şi se va vinde la preţul de 949 RON.
  • Nokia 3 este disponibil începând din această săptămână, la partenerii din România şi se vinde la preţul de 699 RON.