În acest fel informațiile privind taxele si impozitele vor putea fi accesate direct în aceste platforme și contribuabilii vor putea plăti fără nicio altă formalitate. Acum, dacă vrei să plătești online taxe, impozite sau amenzi, poți folosi contul de pe ghiseul.ro.

Instituțiile financiar-bancare care și-au manifestat deja interesul pentru interconectare sunt: Piraeus Bank, ING Bank, BRD Societe Generale, Banca Românească, Banca Transilvania, Bancpost, Garanti Bank, Raiffeisen, BCR, Alpha Bank, CEC Bank, OTP Bank, Libra Bank și Unicredit Bank. Furnizorii de servicii de plăți electronice care au optat pentru integrare sunt Digitax, ZebraPay, Romcard / Wirecard, Pago Plătește si Netopia / MobilPay.

Plățile efectuate prin platformele de internet banking se vor face cu ordin de plată. Vor fi posibile atât plățile multiple (de tipul o singură tranzacție pentru mai multe instituții), cât și plățile parțiale. Dovada plății va fi generată de platformele de internet banking si comunicată prin Ghiseul.ro instituției beneficiare chiar in ziua următoare efectuării plății.

Pentru încasările de impozite și taxe efectuate prin platformele de internet banking nu se va percepe comision de la instituțiile publice.

Pentru impozitele și taxele plătite cu cardul prin aplicațiile mobile de tipul portofelelor electronice comisioanele sunt cele agreate cu băncile acceptatoare. Proiectul urmează să fie implementat de băncile partenere sau de serviciile de plăți, pentru a putea să plătești direct acolo.