Clever Taxi consideră că avizul Consiliul Concurenței privind regulamentul cadru pentru desfășurarea activității de taxi, prin care se recomandă permiterea folosirii aplicațiilor integratoare ce pun în legătură directă șoferii autorizați de taxi cu clienții, reprezintă o normalitate pentru Bucureștiul anului 2018, în concordanță cu realitățile economice și sociale actuale.

”Prin felul în care își desfășoară activitatea, Clever Taxi a încurajat întotdeauna libera concurență și a prioritizat interesele șoferilor și clienților. De la începuturile pe piața din România, compania a contribuit la eficientizarea activității șoferilor de taxi și a pus la dispoziția clienților un instrument care să le ofere timp de așteptare redus și posibilitatea de a utiliza evaluările făcute de alți clienți atunci când își aleg șoferii și tarifele preferate”, se arată într-un comunicat de presă.

Conform unui studiu intern de satisfacție, efectuat în august 2017, 86,2% dintre pasageri și 94,7% dintre șoferi să se declare mulțumiți și foarte mulțumiți de aplicația Clever Taxi. Atât aceste date, cât și opiniile transmise de bucureșteni pe site-ul Primăriei Capitalei în cadrul procesului de dezbatere publică a proiectului de regulament, demonstrează că serviciile Clever Taxi au un impact pozitiv asupra pieței de taximetrie din București, contribuind la dezvoltarea mobilității urbane și aducând o creștere a calității vieții locuitorilor orașului.

“Ne dorim să fim un partener al autorităților în procesul de elaborare al politicilor publice în domeniul noilor tehnologii și astfel Clever Taxi își afirmă disponibilitatea de a sprijini orice demers de cercetare care să ofere o imagine cât mai apropiată de realitate asupra modului în care funcționează în acest moment piața de taximetrie, asupra tendințelor la nivel mondial și al impactului pe care noile tehnologii îl au asupra acestei industrii și asupra consumatorilor”, a declarat Mihai Rotaru, CEO Clever Taxi.

Consiliul Concurenței consideră că “o eventuală eliminare de pe piaţă a aplicaţiilor integratoare ar trebui susţinută şi justificată în baza unui studiu de impact al utilizării acestora, inclusiv din punct de vedere al impactului asupra consumatorului şi a transportatorilor în regim de taxi”.

Așa cum a afirmat și autoritatea de concurență, Clever Taxi susține că un grad crescut de inovare și o concurență sporită vor putea fi asigurate doar prin existența la nivelul pieței a cât mai multor soluții tehnice.