RT-AC86U este construit să ofere viteze foarte mari, utilizând două benzi concurente 802.11ac, potențate de tehnologia NitroQAM.

Lățimea de bandă AC2900 și tehnologia MU-MIMO îl fac potrivit pentru a fi utilizat în casele moderne, cu mai multe dispozitive, în timp ce antenele de înaltă performanță și RangeBoost ajută la eliminarea punctelor moarte.

Pasionații de jocuri vor aprecia îmbunătățirile oferite de RT-AC86U, prin Adaptive QoS, ce prioritizează traficul jocurilor și acceleratorul de jocuri încorporat WTFast, care optimizează conexiunile cu serverele de jocuri din întreaga lume. Sistemul integrat de securitate ASUS AiProtection, susținut de Trend Micro Smart Network, furnizează o soluție centralizată pentru toate dispozitivele, detectând și neutralizând amenințările de pe Internet, înainte ca acestea să ajungă în rețeaua locală.

ASUS RT-AC86U le oferă pasionaților de jocuri cele mai bune performanțe Wi-Fi, oriunde în casă. Motorizat de un procesor dual-core la 1.8GHz, RT-AC86U dispune de benzi Wi-Fi 802.11ac concurente, potențate de tehnologia NitroQAM pentru a livra o lățime de bandă de până la 2167 Mbps pe frecvența de 5GHz și 750Mbps pe frecvența de 2.4GHz.

Tehnologia MU-MIMO permite ca până la patru dispozitive compatibile să opereze la nivelul lor maxim posibil, fără să aibă impact asupra celorlalte performanțe, aceasta fiind o funcție extraordinară pentru jocurile în echipă.

Pentru a oferi cea mai largă acoperire posibilă, ASUS RT-AC86U încorporează antene de înaltă performanță, combinate cu tehnologia de formare a fasciculului ASUS AiRadar 2.0, ce îmbunătățește vitezele și stabilitatea, concentrând semnalele radio către fiecare dispozitiv. În plus, ASUS RangeBoost îmbunătățește performanțele pe distanțe lungi, ajutând la eliminarea punctelor moarte și permițându-le utilizatorilor să se bucure de jocuri chiar și în colțurile casei.

ASUS RT-AC86U încorporează ASUS AiProtection, un sistem de securitate al rețelei la nivel comercial, susținut de Trend Micro Smart Home Network. Cu AiProtection, toate dispozitivele conectate sunt protejate, chiar dacă nu au capacități antivirus proprii, cum ar fi dispozitivele IoT.

Cu AiProtection integrat în RT-AC86U, chiar și dispozitivele din rețea care au software-ul de securitate oprit sunt protejate împotriva atacurilor și intruziunilor. AiProtection blochează atacurile de pe Internet înainte ca aceastea să ajungă în rețea, iar dacă un dispozitiv infectat se conectează la rețeaua locală, AiProtection îl blochează instant pentru a preveni trimiterea de informații către serverele malițioase.

ASUS RT-AC86U este disponibil în România la un preț aproximativ de 1100 lei (TVA inclusiv).