E destul de greu să găsești aplicația perfectă de mail. Am încercat destul. De la clientul tradițional de pe Windows sau Mac la diferite experimente precum Franz, Shift sau Spark. Astăzi am ajuns la Nylas, și, cel mai probabil, voi rămâne aici. E una dintre puținele aplicații de mail de la care nu am ce să cer mai mult. Plus că are un buton de ”Undo Send”, ceea ce poate fi foarte folositor.

Nylas N1 vine în două variante, cea Basic și cea Pro. Depinde ce cauți. Dacă lucrezi în Vânzări sau PR și 80% din treaba ta de zi cu zi este să trimiți mailuri, te vei descurca cu varianta basic, însă dacă vei alege totuși să optezi pentru cea Pro îți vei ușura considerabil viața. Planyul tarifar este anual, la prețul de 12 euro pe lună.

nylas n1 mail inbox

Am mai folosit Nylas în trecut, când lucram pe laptop Windows, și a fost extrem de eficient. Însă închiderea verisunii de bază, cea gratis, m-a dezamăgit. Într-o vreme în care direcția companiei părea să fie alta, m-am văzut nevoit să trec la Franz, însă despre el vom vorbi altă dată. De vreo două luni însă, Nylas a redevenit gratuit.

nylas n1 mail

Am fost un loial utilizator al clientului de mail standard de pe macOS. Însă nu îmi oferea chiar tot ce promite Nylas. Nu puteam să văd atunci când mesajul meu era deschis, nu puteam nici să revoc trimiterea unui mesaj eronat sau cu destinatar greșit după ce am apăsat ”send”. Nylas are toate astea. Plus că arată bine, are o interfață sexy. E o plăcere să lucrezi cu el.

Productivitate sporită

E împărțit în patru segmente verticale, unde poți arunca o privire de ansamblu asupra zilei tale de muncă. Ai toate inbox-urile (acum nu mai există limită pe varianta gratuită), ai mailurile în coloana a doua, în a treia poți citi mesajul propriu-zis, iar în ultima din dreapta, cea mai inovativă, ai toate datele de contact ale persoanei cu care conversezi. Și aici mă refer și la Facebook, LinkedIn, Twitter etc.

nylas mail client mac

La Nylas am rămas în cele din urmă. Am renunțat la restul și nu mă văd întorcându-mă prea curând la ele. Îmi oferă tot ce am nevoie, și ceva în plus. Arată bine, iar experiența utilizării e plăcută. E un client bun, cu mult potențial, iar dacă alegi să dai banii pe varianta Pro nu cred că vei fi dezamăgit. Are toate funcțiile la care te poți gândi și nici nu utilizează prea multe resurse.

Nylas N1 este momentan disponibil doar pe macOS, însă varianta de Windows va veni și ea curând.