Este vorba despre North – inițial, startup-ul purta denumirea Thalmic Labs – care a prezentat o pereche de ochelari smart care ar putea avea, în sfârșit, priză la publicul larg. Și asta pentru că Focals, așa cum sunt denumiți ochelarii, au un design similar perechilor de ochelari de vedere sau de soare, anunță CNBC.

Fondatorii startup-ului North, care a primit deja finanțări în valoare de 140 de milioane de dolari de la investitori precum Amazon Alexa Fund, Spark Capital, Intel Capital și Y Combinator, sunt încrezători că vor putea atrage foarte mulți utilizatori chiar și în ciuda prețului ceva cam mare pe care îl au ochelarii: 1.000 de dolari.

Ochelarii Focals ar urma să ajungă la ochii doritorilor până la finalul acestui an. Ca și caracterisitici, aceștia se conectează prin Bluetooth la telefon și au un mic proiector prin care se transmit informațiile pe lentilă, în fața ochilor utilizatorului. Acesta află, astel, ce oră este, cum e vreme afară, citește mesaje și poate chiar comanda un Uber. În plus, ochelarii pot fi conectați la Alexa, așa că-ți pot transmite, prin micul difuzor integrat, informații utile.

Foto: https://www.cnbc.com