Lucrările sunt scoase la licitație pe platforma withfoundation și OpenSea și pot fi cumărate cu cryptomoneda Ethereum.

Cele două proiecte colaborative sunt scene imersive 360, modelate integral în VR de către cei doi artiști de-a lungul a peste 10 sesiuni fiecare, apoi postprocesate și animate de Mihai Cojocaru de la One Night Gallery.

Raluca Băraru este artist vizual și ilustrator, lucrările se disting prin stilul spectral eteric, prin temele populate de fantome și personaje ce îmbină mit și folclor.

Victor Fota este pictor, specializat în pictură în ulei - tehnica Venețiană și Flamandă. Se remarcă prin hiper-realism și prin complexitatea, detaliul și abundența lumilor distopice sci-fi în care își plasează protagoniștii.

Lucrările lansate pe blockchain sunt primele creații ale artiștilor în VR, un experiment hibrid între universul stilistic propriu și oportunitățile de expresie facilitate de tehnologia realității virtuale.

Piața de artă digitală și ‘collectibles’ a crescut exponențial în 2021 datorită NFT-urilor care garantează autenticitatea și dreptului de proprietate prin tehnologia blockchain.

NFT-urile îmbină cultura și tehnologia, oferind artiștilor o piață decentralizată cu acces atât la publicul colecționar de artă cât și la pasionații de cryptomonede care caută noi oportunități de investiție.

NFT-urile sunt non-fungible tokens care acționează ca un certificat de autenticitate pentru unui bun fizic sau digital. Fișierul digital unic corespondent bunului este stocat permanent într-o rețea blockchain și este practic imposibil de falsificat.

Piața de NFT-uri a înregistrat vânzări de peste 500 de milioane de dolari în ultima lună și o lucrarea de artă realizată de artistul Beeple a fost vândută cu 70 milioane de dolari.

Citește și NFT. Când arta devine meta în blockchain: Despre democratizarea artei în România

“One Night Gallery este despre inovație în art&tech și ne continuăm misiunea de a pune la dispoziția artiștilor noi unelte de creație și knowhow-ul echipei, prin realizarea acestor lucrări colaborative unice. Ne bucurăm că noile generații ne arată că nu trebuie să discriminăm între creațiile fizice și cele digitale, contribuind tot mai mult într-un nou spațiu cultural, numit generic ‘Metaversul’, unde creațiile XR vor fi noua normă artistică”, spune Mihai Cojocaru, CEO al diviziei NFT One Night Gallery.

Mermaid Gang - Animation (artist Raluca Băraru) - “O lume suprarealistă în adâncuri și suprafața ce ilustrează sirene și tritoni călătorind umăr la umăr cu fideli companioni pe bază de zahăr”.

DESIGNOIDs Garden (artist Victor Fota) - “Un sistem de realitate virtuală autosuficient în care cele opt forme de viață "designoide" care înconjoară umanoidul generează energia necesară pentru susținerea lumii virtuale”.