Când vom avea în mâini primele telefoane 5G rămâne încă o întrebare fără un răspuns concret. Oficialii Huawei au confirmat deja faptul că vor lansa un hotspot portabil 5G în prima parte a anului viitor și un smartphone 5G în a doua parte a lui 2019. În același timp, Cristiano Amon, președintele producătorului de gadget-uri Qualcomm, a declarat în cadrul unui eveniment că ar trebui să ne așteptăm la cel puțin două flagship-uri 5G anul viitor.

Alături Cristiano Amon, pe scena de la 4G/5G Summit din Hong Kong a urcat și Carl Pei, cofondatorul OnePlus, care a confirmat că vor lansa în 2019 unul dintre primele sau poate chiar primul dispozitiv 5G, relatează Engadget. Potrivit lui Pei, OnePlus a testat deja rețeaua 5G la sediul Qualcomm din San Diego.

Jurnaliștii sunt de părere că este probabil ca telefonul 5G să vină cu specificații premium, având în vedere că OnePlus lansează acum doar vârfuri de gamă. Drept urmare, smartphone-ul ar putea fi echipat cu modem Snapdragon X50 5G și modulul de antenă cu dimensiuni reduse QTM052 mmWave.

Totodată, Thomas Riedel, șeful Samsung Networks pe Europa, ne declara într-un interviu că România este una dintre primele țări din Europa în care se testează 5G și ne făcea o introducere în viziuna companiei pentru orașele viitorului.