V7 Startup Studio are o capacitate de 50 de locuri și a fost inaugurat în urma unei investiții de 100.000 de euro făcută de cei doi antreprenori.

Hub-ul oferă abonamente lunare de 220 euro, dar și acces de o jumătate de zi, o zi întreagă sau 10 zile/lună, la tarife începând cu 15 euro. Spațiul este disponibil 24/7 pentru membrii care au abonament lunar, un program potrivit pentru toți antreprenorii care își organizează timpul dupa bunul plac.

”Ideea de a deschide un astfel de spațiu a venit din dorința noastră de a găsi o casă pentru fondul de investiții, un loc unde să îi aducem laolaltă pe toți cei implicați în diferitele proiecte în care am investit. Însă ne-am dat seama că există o nevoie să creăm o comunitate mai mare și astfel am decis să deschidem un Startup Studio, așa cum ne place nouă să-l numim, pe care în aproximativ un an să îl dezvoltăm într-un incubator. Credem că antreprenorii pot reuși mai ușor când sunt alături de ei oameni care trec prin experiențe similare. Din acest motiv, vrem să fim mai implicați și să stăm constant lângă ei prin evenimente antreprenoriale, mentorat, poate chiar și investiții”, ne precizau la începutul acestei luni fondatorii V7 Startup Studio.

Membrii au birouri flexibile de lucru și acces la săli de ședință și conferințe, internet, bucătărie (unde vor beneficia de cafea, apă, ceaiuri), spații de depozitare sau de relaxare, bibliotecă și imprimantă. Pe lângă acestea, vor avea acces și la beneficii oferite în parteneriat cu business-urile care vor avea biroul în hub.

V7 Startup Studio a fost gândit de arhitecți ca un spațiu modular, atât la mansardă cât și la mezanin putând fi organizate diverse tipuri de evenimente, de la workshop-uri, cursuri în weekend, lansări de produs, sesiuni de pitching sau evenimente de networking. Investitorii și-au propus ca lunar să organizeze 2-3 evenimente pentru comunitate și în jur de 6-8 să fie organizate de alte companii.

Potrivit fondatorilor, în acest moment o treime din locurile disponibile în hub au fost deja ocupate.

“O treime din locuri au fost ocupate înainte de deschidere datorită cererii mari care există pentru astfel de spații de lucru din București, în special de oameni care ne cunoșteau și s-au regăsit în conceptul nostru. Investiția realizată din fondul de investiții V7 Capital estimăm că va fi amortizată în aproximativ un an și jumătate. Dar, pentru 2019, primul an întreg de funcționare, sperăm să ajungem la o cifră de afaceri de 100.000 de euro”, precizează acum Iulian Cîrciumaru, cofondator 7card & V7 Capital.

În București sunt în prezent 52 de spații de coworking , respectiv 45 în alte orașe, cel mai multe, 13, fiind în Cluj-Napoca. Spre comparație, Ucraina are 99 de astfel de spații, iar Cehia, Austria și Polonia câte 340 fiecare. În întreaga lume piața de coworking space reprezintă 1% din cea a birourilor, cu un număr de 15.000 locuri în prezent, cu estimări de până la 25.000 în 2025. Spațiile de coworking au în prezent peste 1,2 milioane de rezidenți în întreaga lume. Un procentaj de 35% din forța de muncă din USA e freelance, iar în Franța 50% din rezidenții hub-urilor sunt angajați, nu antreprenori, ceea ce arată creșterea interesului pentru acest model de spațiu comun de către companii.

Vezi aici harta spațiilor de coworking din București

Mai mult, la parterul hub-ului, barul de vinuri Wineful își deschide ușile tot în luna octombrie și este o extensie a site-ului cu același nume, care în 2017 a lansat primul abonament la vin din România. V7 Capital este și investitorul Wineful, după o primă rundă de 50.000 de euro în startup-ul fondat de Elena Oglindă în 2016.

V7 Capital este un fond de investiții creat în 2016 de Andrei Crețu și Iulian Cîrciumaru, cofondatorii 7card, conceptul de carduri cu acces concomitent la mai multe săli de sport și wellness.