Tech Hub Bucharest este cel mai nou loc care a intrat pe harta Google for Entrepreneurs. Parteneriatul are ca scop ajutarea tinerilor antreprenori, oferindu-le acestora posibilitatea de accesa programe de accelerare sau de mentorat, existând chiar și posibilitatea de a putea susține pitch-uri în Silicon Valley. Totul se petrece sub motto-ul Google, ”Go Global”.

Programele puse la dispoziție de TechHub în parteneriat cu Google sunt variate și sunt făcute pentru a suda relațiile între antreprenori, pentru ca aceștia să poată beneficia de ajutor reciproc. De asemenea există și un program de exchange prin care fondatorii români pot călători în rețeaua Google Campus, spații de lucru organizate de către gigantul online.

TH Audience
Programele Tech Hub + Google for Antrepreneurs:

Google for Entrepreneurs International Demo Days: startup-urile selecționate vor avea ocazia să își prezinte produsele în fața unor investitori cunoscuți din Silicon Valley.

Google for Entrepreneurs Exchange: membrii TechHub Bucharest vor putea aplica la Google for Entrepreneurs Exchange, o serie de programe globale cu durata de o săptămână, care vor ajuta startup-urile sa aibă acces la noi piețe. Aceste evenimente sunt găzduite de partenerii și campusurile Google for Entrepreneurs.

Conținut pentru startup-uri realizat de comunitățile partenere Google for Entrepreneurs și transmis în direct în întreaga rețea.

Conexiuni cu profesioniștii Google: oportunități de mentorat și programe educaționale care beneficiază de prezența locală a Google.

Acces la oferte specifice pentru startup-urile de tehnologie, incluzând credite pentru Google Cloud Platform și suport dedicat.

TH & Google teams

Comunitatea TechHub este globală, iar membrii din peste 60 țări au acces la profesioniști din cadrul Google în șase orașe internaționale. Apartenența la rețeaua TechHub oferă fiecărui antreprenor acces la toate spațiile TechHub din lume, precum și la programele și oportunitățile disponibile prin evenimente precum Startup Funeral sau seria lunară TechHub Tuesday Demo Night. Aproximativ o treime dintre membri lucrează full-time, alături de echipele lor, din spațiile de lucru TechHub, iar majoritatea acestora accesează beneficiile oferite de TechHub prin programele realizate pentru a ajuta startup-urile să depășească provocările pe care le întâlnesc atunci când dezvoltă companii la nivel global.

Parteneriatul a fost anunțat oficial în București pe 17 februarie, în cadrul unui eveniment care a avut loc la TechHub Bucharest și a adus împreună Techhubberi, Googleri, investitori, antreprenori și alți membri cheie ai comunității profesioniștilor în tehnologie din București.

Google for Entrepreneurs oferă susținere financiară și acces la cele mai bune resurse Google spațiilor de co-working și programelor pentG4E Great thingsru comunități din 125 de țări. În plus, Google for Entrepreneurs creează campusuri: hub-uri unde antreprenorii pot învăța, se pot conecta și pot dezvolta companii care schimbă lumea.

Ecosistemul antreprenoriatului în tehnologie din România este în continuă dezvoltare. Parteneriatul dintre TechHub și Google for Entrepreneurs va ajuta startup-urile locale să se extindă la nivel global și să învețe lucruri valoroase. Antreprenorii români vor deveni astfel parte dintr-o rețea extinsă de inovație!”, a spus Dan Bulucea, Country Manager, Google Romania.

Printre cei prezenți la evenimentul de lansare s-au numărat și Bogdan Iordache (Co-Fondator, TechHub Bucharest), Elizabeth Varley (Co-Fondator & CEO, TechHub global), Dan Bulucea (Country Manager, Google Romania) și Rafal Plutecki (Head of Google Campus Warsaw).