Find X2 este următorul smartphone de top de la producătorul Oppo și acesta vine într-o variantă standard și într-una Pro. Diferențele între cele două modele au loc la nivel de specificații, dar și la camera foto.

Înainte de toate să vorbim despre versiunea Pro.

Oppo Find X2 Pro are un ecran numit Ultravision ce vine cu o rată de refresh de 120 Hz pe 10 bit,cu un miliard de culori și o rezoluție QHD+. Samsung oferă o rată de refresh de 120 Hz pe Samsung S20, însă doar la o rezoluție FHD+. Cei de la Oppo spun că telefonul este calibrat din fabrică, astfel încât tu să ai parte de cea mai bună experiență. Ecranul are o diagonală de 6,7 inci și este unul curbat pe margini.

O altă noutate este că acest display OLED este unul pe 10 biți, nu pe 8, ca alte smartphone-uri din prezent, și asta ar duce la o imagine mai bună fără efectul de color banding, dar și că telefonul ar fi capabil să redea mai multe nunanțe de culori decât un smartphone cu ecran 8 bit. În plus, cei de la Oppo susțin că ecranul are o rată de contrast de 5 milioane la 1, iar asta ar însemna culori mai bune și mai contrastante.

Mai mult, rezoluția de 3168x1440p, 513 ppi, reflexia scăzută și luminozitatea maximă a ecranului, de până la 1200 niți, fac ca ecranul să redea imagini bune în multe condiții de iluminare. Calitatea display-ul seriei Find X2 a primit calificativul A+ din partea DisplayMate, o organizație profesionistă care evaluează ecranele telefoanelor și a reușit să doboare 12 recorduri de performanță în rândul display-urilor de smartphone-uri.

Specificații Oppo Find X2 Pro

Display-ul este certificat HDR10+ și smartphone-ul are difuzoare stereo ce vin cu tehnologie Dolby Atmos pentru a oferi o experiență de entertainement bună.Smartphone-ul vine și cu o funcție numită ultravision enhancer, care crește calitatea clipurilor de pe YouTube, dar și numărul de FPS-uri la care acestea sunt redate. Cei de la Oppo susțin că un video filmat la 24 FPS poate fi redat la 60 FPS sau chiar 120 FPS.

Ambele telefoane au procesorul Qualcomm Snapdragon 865, și cu 12 GB memorie RAM, însă versiunea Pro are 512 GB spațiu de stocare, în timp ce modelul standard are 256 GB. La nivel de acumulator lucrurile stau similar, iar Pro are o baterie de 4260 mAh și Find X2 are o baterie de 4200 mAh.. Modelul Pro ar trebui să aibă o viteză de încărcare foarte rapidă de 65 de wați.

Find X2 Pro și Find X2 sunt ambele echipate cu noua generație UFS 3.0 + TW + HPB, care îmbunătățesc viteza de scriere secvențială și viteza de scriere aleatorie după perioade îndelungate de utilizare.

Camere foto Oppo Find X2 Pro

Și la nivelul ansablului de cameră sunt diferențe. Ambele telefoane ar folosi același senzor principal de 48 MP și aceași cameră de selfie de 32 MP, însă asemănările se opresc aici. Modelul Pro va avea o altă cameră ultrawide de 48 MP și o cameră telefoto de tip periscop de 13 MP. Smartphone-ul are stabilizare optică pe senzorul principal și pe cel teleofoto.

Oppo a dat telefonul la testat celor de la DxOMark și aceștia au decis că Find X2 Pro este cel mai bun telefon pentru fotografii în acest moment. Telefonul are night mode pe toate cele trei camere și le permite utilizatorilor să tragă fotografii 12 bit true capture RAW pentru a capta mai multe detalii.

Pe partea de video, cei de la Oppo au ținut să prezinte cât de bune sunt filmările realizate cu telefonul și cât de bine stabilizată este imaginea. De asemenea, au menționat că au un feature de reducerea a zgomotului de fundal cu ajutorul a trei microfoane, pentru a obține un sunet mai bun.

Nu în ultimul rând, telefonul se încarcă foarte repede la 65 de wați, ceea ce înseamnă că ai nevoie doar de 38 de minute pentru a-ți încărca complet telefonul. Smartphone-urile rulează Android 10, peste care este aplicată interfața ColorOS 7.1.

Modelele seriei Find X2 suportă modul dual 5G SA/NSA. Ambele smartphone-uri utilizează un grup de antene dispuse la 360 de grade pentru a se asigura că semnalul telefonului mobil se află în permanență în stare optimă.

Pentru a naviga eficient în rețelele complexe precum 4G, 5G sau WiFi, seria Find X2 integrează tehnologia OPPO Smart 5G. Aceasta suportă tehnologiile 5G + 4G dual-receiver, dual-card și dual-stanby, iar dispozitivele sunt capabile să comute imediat între rețele în funcție de condițiile acestora.

Preț și disponibilitate Oppo Find X2 Pro și Find X2

Modelul de top va fi disponibil la începutul lunii mai și va costa 1200 de euro, în timp ce versiunea Find X2 are un preț de 1000 de euro.