Ialoc.ro - cea mai mare platformă de rezervări online, atât ca număr de localuri rezervabile cât și număr de utilizatori, a finalizat noua rundă de finanțare, în suma totală de 286.000 EUR, din care 80.000 EUR pe SeedBlink.com.

Alături de investitorii de equity crowdfunding participă fondul GapMinder VC, care este lead investor și în cadrul acestei runde, consolidându-și participația pe care o are în ialoc.ro încă de acum 2 ani.

Ieri scriam despre faptul că ialoc.ro caută 286.000 euro în finanțare, o parte din fonduri fiind vizați din crowdfunding pe SeedBlink.

Pentru finanțarea totală de 285,805 EUR, Ialoc SRL cedează 13.61% din capital, iar proporțional, sumei de 80,030 EUR pentru tranșa de equity crowdfunding îi revin 3.35% din capital. Evaluarea "pre-money" a Ialoc SRL este de 2.1 mil EUR. Din investiția totală, 205,775 EUR sunt deja alocați către investitori calificați, pe lângă Gapminder VC sunt și nume de companii precum Domeniul Bogdan, producătorul de vinuri sau Lister Capital.

Lansată în anul 2017, Ialoc.ro a agregat o piață tânără, restaurantele românești fiind până de curând lipsite de posibilitatea rezervărilor online, această facilitate oferită clienților fiind organizată intern de fiecare local pe suport de hârtie sau cel mult într-un fișier. Conceptul de sharing economy se validează și în cazul HoReCa, restaurantele autohtone contemporane având un canal nou de atragere a clientelei. Cu un număr de 460.000 de "clienți așezați", platforma ialoc.ro este pe punctul de a accesa mass-market, după validarea acestui model de business de către early adopters. Acest milestone al conceptului este momentul în care ialoc.ro va diversifica oferta, trecand de la un model B2B la un model B2B2C, în care consumatorii finali beneficiază direct de produsele inovatoare ale ialoc.ro.

Foarte important pentru poziționarea și remarcarea performanței ialoc.ro este parteneriatul exclusiv pe piața din România, parafat la finalul anului 2019 cu cea mai mare platformă de travel, Tripadvisor.com, rezervările fiind făcute direct prin intermediul ialoc.ro ori de câte ori un restaurant listat pe Tripadvisor are contract cu platforma locală.