Lansarea de astăzi a noii serii Reno 5 va fi făcută printr-un maraton de stories care poate fi urmărit pe contul de Instagram @oppomobilero.

Toate stories-urile postate pe contul de Instagram OPPO fac parte dintr-un video experiment ce va fi prezentat de la ora 17.00. Clipul a fost filmat cu OPPO Reno 5 5G și reprezintă o incursiune în lumea câtorva artiști care au fost intervievați de Mihai Bendeac.

Campania de lansare este sub sloganul „Film Your Story” și aduce mai mulți artiști, cum ar fi Daniel Rădulescu (sculptor), Andrei Morariu și Bogdan Costea (ceasurile Optimef), Mihai Zgondoiu (artist și curator) sau Diana Iulia Roman (actriță), în prim plan.

„Smartphone-urile OPPO sunt deja asociate de consumatorii locali cu performanțele video, iar după succesul seriei Reno4, lansată prin intermediul primului videoclip muzical filmat integral cu smartphone-uri 5G, era normal să ne surprindem publicul încă o dată, printr-o provocare și mai ambițioasă. Instagram Stories are o popularitate în creștere, iar realizarea unei lansări direct pe Instagram este o demonstrație de curaj și de încredere în tehnologiile inovatoare integrate în modelele seriei Reno5.” a declarat Alexandra Răuț, Head of Marketing Green Leaves Technical Distribuitor Exclusiv Autorizat OPPO în România.

OPPO Reno 5 5G va costa după finalizarea campaniei de precomandă 2.500 de lei, iar OPPO Reno 5 Lite va costa 1.700 de lei.

Noile smartphone-uri OPPO Reno5 5G și OPPO Reno5 Lite, disponibile la precomandă până la data de 9 aprilie, împreună cu OPPO Watch, respectiv OPPO Band cadou, au înregistrat vânzări de 10 ori mai mari în prima săptămână, comparativ cu prima precomandă lansată de OPPO pe piața din România. Iată aici mai multe detalii.

Ce știe să facă Oppo Reno 5 5G? Concluziile din review-ul start-up.ro

Oppo Reno 5 5G a fost testat de către start-up.ro în timpul campaniei de precomandă și e un telefon solid, cu design bun și caracteristici de filmare și foto foarte bune.

Designul lui Oppo Reno 5 e unul familar dacă ai văzut ultimele telefoane din această familie, păstrând aceeași linie de design ce îmbină seriozitatea și relaxarea. Oppo Reno 5 5G e unul dintre cele mai ușoare telefoane din clasa sa, fiind pentru cei care nu vor un telefon care să-i deranjeze în mână. Are doar 172 de grame și o grosime de 7,9 milimetri. Per total, designul e unul dintre cele mai delicate din clasa sa, aceasta care e în zona premium. Cu toate acestea, vorbim de un telefon rezistent.

Telefonul are un procesor Snapdragon 765G optimizat pentru conexiunile 5G și care funcționează excelent în browsing și în jocuri. Capacitatea de stocare e de 128 de GB și memoria RAM de 8 GB, mai mult decât suficient pentru task-uri foarte complicate.

Dacă e Oppo, trebuie să vorbim de încărcare, acolo unde compania e specialistă. Reno 5 vine cu SuperVOOC 2.0 la 65 de wați, tehnologie proprie care reușește să încarce bateria de 4.300 de miliamperi în 35 de minute reale.

Oppo Reno 5 5G are o autonomie reală de o zi jumătate, în funcție și de cum folosești datele mobile pe 5G, dar procesorul e deja optimizat pentru consum redus de energie.

Oppo Reno 5 5G vine cu sistemul de operare Color OS 11.1. Color OS 11.1 poate fi personalizat și să alegi dacă vrei dark mode sau modul tradițional, dar și numeroase alte feature-uri, de la cum arată amprenta atunci când o apeși, layout-ul aplicațiilor și culoarea notificărilor ce rulează în colțurile ecranului.

Telefonul are patru camere, 64 de megapixeli, 8 megapixeli ultra wide și două camere de 2 megapixeli, macro și mono. Camera de selfie este de 32 de megapixeli.

Telefonul face portrete reușite, culorile sunt redate natural, iar dacă folosești HDR vor fi mai încărcate de culoare. În lumină scăzută, pentru calitatea ideală a imaginilor vei avea nevoie de un trepied sau de mâini stabile. Odată ce faci asta, rezultatele sunt foarte bune.

În plus, pe video Oppo Reno 5 are Ultra Steady Video 3.0 care odată activat din meniul superior al camerei elimină mișcările camerei. Video-urile pot fi îmbunătățite și prin activarea funcției de AI, dar ai și efecte de bokeh, pentru video de tip portret.

Oppo Reno 5 Lite - un telefon accesibil și interesant pentru foto/video

Deși nu am apucat încă să facem un review extins al Oppo Reno 5 Lite, știm deja această serie și vine cu prețuri foarte bune și caracteristici excelente la nivel de filmare.

În timpul campaniei de precomandă pentru Oppo Reno 5 Lite chiar am dat 5 motive pentru care ne atrage acest telefon.

OPPO Reno5 Lite e noua generație a telefonului mid-range de la OPPO. E un terminal cu un ecran de 6,43 inci, generos, și o rezoluție de 2400 pe 1080 de pixeli. Ecranul are o rată de refresh de 60 de Hz.

Procesorul Mediatek Helio P95 e potrivit atât pentru viața de zi cu zi, dar și pentru gaming, iar capacitatea de stocare e de 128 de GB, iar memoria RAM poate fi de 6 sau 8 GB.

Ai patru camere principale, una de 48 de megapixeli, una de 8 megapixeli ultra wide și două camere de 2 megapixeli, macro și mono. Camera de selfie poziționată discret în colțul ecranului e de 32 de megapixeli.

Iată, pe scurt, care au fost motivele care ne-au făcut să fim atrași de Oppo Reno 5 Lite:

Video excelent pentru un mid range. OPPO aduce AI Color Portrait Video, care duce în zona de filmare ceea ce aveam deja în zona de fotografie. Adică tu poți să filmezi o persoană în culori, iar fundalul să fie alb-negru. Funcția merge și cu două persoane în același timp și e disponibilă atât pe camera de selfie. Din nou, creativitatea e acolo, în meniul camerei. Poți completa opțiunile cu video-ul monocrom, ce introduce doar o singură culoare în video, să zicem, tricoul echipei tale favorite.

Telefonul realizează portrete de calitate și fotografii de noapte reușite. De asemenea, are o baterie mare și încărcare rapidă. OPPO Reno5 Lite are o baterie de 4.310 miliamperi, care îți va oferi autonomie pentru o zi și jumătate, dar dacă ești pe date mobile și te joci toată ziua, poate vei avea nevoie de o încărcare rapidă. OPPO Reno5 Lite are încărcare 30W VOOC 4.0, ceea ce înseamnă că telefonul va avea 100% în doar 56 de minute, iar 5 minute de pus telefonul în priză cu propriul său încărcător oferă o oră de Instagram sau aproape 3 ore de YouTube.