Conform unui studiu al Grupului Orange în parteneriat cu GlobalWebIndex, 72% dintre companii declară astăzi că se așteaptă ca operatorul lor să le ofere suport 5G pentru a testa, experimenta și dezvolta în avans.

Laboratoarele Orange 5G vor răspunde acestei cereri din piață, iar inițiativa își propune să ajute actorii economici și pe cei din cercetare să descopere valoarea, utilitatea și oportunitățile aduse de 5G.

Antreprenorii și dezvoltatorii vor putea să-și testeze soluțiile și serviciile actuale și să aibă în vedere noi use-case-uri, totul în beneficiul unui ecosistem destinat co-inovării, ce va ajuta la transformarea modelului lor de business și a proceselor.

La rândul lor, cercetătorii vor avea un loc în care să poată inova ducând descoperirile existente 5G spre noi orizonturi.

În prima jumătate a lui 2021, mai multe laboratoare 5G se vor deschide în regiuni din Europa în care Grupul Orange este prezent.

În România, un laborator 5G va fi dezvoltat ca parte a unui parteneriat cu Institutul de Cercetare “CAMPUS” din cadrul Universității Politehnica din București (UPB). Noul spațiu va reprezenta încă una dintre inițiativele care marchează un efort comun al Orange România și al UPB de a susține noi proiecte de business, dar și de cercetare și inovare.

Alte laboratoare europene vor fi deschise în Franța, Belgia și Spania.

Proiectul va fi susținut și de un program pentru a permite companiilor și celor interesați să invețe mai multe despre aceste tehnologii. Proiectul va fi complementat și de un site numit 5G Lab, disponibil aici, și webinarii educaționale. Tot pe acel site companiile interesate pot intra în contact cu Orange.