Compania Glorious Lighting plănuiește să mai investească, în următorii 5 ani, 15 milioane de euro şi să ajungă la circa 800 de angajați.

Odată cu finalizarea fabricii, Brăila devine, de asemenea, locația Centrului European pentru producţie, dar şi hub-ul companiei pentru operaţiuni în alte regiuni ale Europei.

În anul 2016, InvestRomania a avut primele discuţii cu reprezentanții grupului, în vederea analizării extinderii acestuia în Europa.

Grupul “Liting Universal” a primit în anul 2017, de la statul român, un ajutor de 1,3 milioane de euro pentru fabrica deschisă la Brăila pe locul fostului Centru Comercial Armonia, specializată în producţia de lămpi, veioze şi alte produse electrice de iluminat locuinţe, în special bazate pe tehnologie LED.

Întreaga linie de producție a grupului investiţional vizează atât partenerii acestuia din România, cât şi restul Europei.

În prezent, fabrica are aproximativ 110 angajați. Investitorii beneficiază de o serie de facilităţi din partea autorităţilor locale: începerea procedurilor pentru acordarea statutului de parc industrial (care presupune o serie de facilităţi fiscale inclusiv la plata impozitelor locale), reabilitarea unor drumuri de acces, sprijin pentru transportul angajaţilor, suport în relaţiile cu furnizorii de utilităţi.

Liting Universal Group este o companie din China, cu cifră de afaceri de 80 de milioane de dolari. “Glorious Lighting” SRL din Brăila, înființată pe 17 martie 2017, are unic asociat persoana juridică “Liting Universal” din Shanghai, China.