Programul prevede acordarea unui ajutor financiar nerambursabil din partea statului în limita maximă a 200.000 lei, suma care poate reprezentă maximum 95% din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA pentru societățile neplătitoare) aferente proiectului.

IMM-urile vor putea obține fonduri nerambursabile de maximum 200.000 lei în cadrul acestui program, principalul criteriu de eligibilitate fiind ca cel puţin unul dintre asociaţi să fie femeie şi să deţină cel puţin 50% din părţile sociale/acțiuni ale societăţii.

După ce proiectul este evaluat și selectat pentru finanțarea de stat, OTP Bank România propune aplicanților posibilitatea de a solicita o finanțare punte de 100% din ajutorul financiar nerambursabil, care poate fi garantat în procent de până la 80% din valoarea creditului de către FNGCIMM/alte fonduri de garantare, după caz.

În prezent, aproximativ 40% dintre acționarii firmelor locale sunt femei. Mai avem însă un drum lung de parcurs în direcția promovării femeilor în funcții de conducere. Pentru OTP Bank acest aspect este foarte important, motiv pentru care am derulat numeroase inițiative de combatere a stereotipurilor de gen, cum a fost programul de mentorat GirlPower. Astfel, decizia de a ne alătura programului Femeia Manager, care se aliniază perfect valorilor OTP Bank, a venit firesc. Prin intermediul acestui parteneriat, ne dorim să participăm activ la dezvoltarea companiilor mici și mijlocii și să susținem evoluția mediul antreprenorial feminin în România”, a declarat Roxana Hidan, Director General Adjunct Diviza Afaceri, OTP Bank România.

Bugetul estimat pentru perioada 2022-2027 este de 1.000.000.000 lei. Până la finalul anului se estimează un număr de 785 de companii beneficiare.