DIATOMIC urmărește să finanțeze și să accelereze soluțiile care aplică componente electronice, senzori, obiecte inteligente și sisteme integrate în sectoarele de sănătate, agrifood și producție. Termenul limită pentru înscriere este 15 iunie.

Sunt invitate să se înscrie consorții mici, cu până 3 parteneri din cadrul UE și din țările asociate. Consorțiile ar trebui să reunească întreprinzătorii pe tehnologie, cum ar fi startup-urile sau IMM-urile care vor să își digitalizeze produsele sau să aducă altele noi pe piață, și furnizorii de tehnologie - organizațiile de cercetare și tehnologie, universități, centre de competență care pot sprijini aceste startup-uri și întreprinderi pe parcursul experimentului.

Componentele microelectronice și integrarea inteligentă a sistemelor sunt considerate părți esențiale ale conceptelor tehnologice propuse, pornind de la un nivel de pregătire tehnologică (Technology Readiness Levels, TRL) pentru 3. În plus, consorțiilor li se cere să furnizeze un plan de exploatare inițială pentru experimentele lor. Sectoarele vizate sunt sănătate, agrifood și producție.

Bugetul pe experiment poate varia de la 70.000 de euro până la 200.000 de euro. Fiecare partener poate primi finanțare în intervalul 20.000 - 100.000 de euro.

Furnizorii de tehnologie se pot înscrie pe platforma DIATOMIC, care le oferă posibilitatea de a-și oferi serviciile prin intermediul unuia dintre hub-urile lor de inovare și, ulterior, să se conecteze cu alte startup-uri și IMM-uri. În plus, dacă au nevoie de suport pentru construirea consorțiului, startup-urile și întreprinderile mici se pot adresa biroului de asistență DIATOMIC, pentru a solicita asistență de la partenerii platformei.

În urma etapelor de evaluare și selecție, fiecare experiment va intra în programul DIATOMIC Design-Develop-Market, care va dura între 9 și 15 luni. Accesați acest formular pentru a aplica. Mai multe informații despre procesul de depunere a cererilor găsiți aici.

DIATOMIC reunește resursele și expertiza fiecărei platforme Digital Innovation Hub, oferind un pachet de servicii consistent pe parcursul programului de accelerare, facilități avansate de testare și experimentare, servicii bazate pe nevoi și multe altele.