Chiar dacă Facebook dă mereu asigurări la faptul că protejarea datelor utilizatorilor este una dintre prioritățile sale, ba chiar are pe lista de cumpărături o companie de cybersecurity, Parlamentul European nu este convins de măsurile întreprinse și siguranța oferită utilizatorilor. Acesta a cerut un audit complet al companiei, ca urmare a breșelor de date, inclusiv a scandalului Cambridge Analytica.

TechCruch scrie că euparlamentarii solicită companiei să permită organismelor Uniunii Europene să evalueze acțiunile Facebook cu privire la protecția și securitatea datelor cu caracter personal ale utilizatorilor, în urma incidentului care a scos la iveală faptul că datele a 87 de milioane de utilizatori au fost obținute și utilizate necorespunzător.

Parlamentul European a adoptat ieri o rezoluție în care mai recomandă companiei Facebook să introducă schimbări suplimentare pentru a combate interferența electorală, afirmând că aceasta a încălcat nu doar încrederea utilizatorilor europeni, dar și legile UE.

Recent, și Comisia pentru libertăţi civile a adoptat o rezoluție similară. În plus, aceasta a cerut o actualizare a normelor UE cu privire la concurență, pentru a investiga ceea ce a numit a fi un posibil monopol al platformelor social media.