Elrond este o companie creată de o echipă românească ce dezvoltă o platformă blockchain scalabilă și eficientă. Condus de Beniamin Mincu, Elrond a fost înființat la sfârșitul lui 2017 și s-a lansat în ecosistemul cripto în trimestrul 2 al anului 2018 ca proiect self funded.

În prezent, Elrond lucrează la implementarea unui nou mecanism denumit Adaptive State Sharding. Acesta permite scalabilitatea liniară când mai multe noduri se alătură rețelei prin paralelizarea procesării tranzacțiilor. În decembrie, Elrond a încheiat un parteneriat cu procesorul de plăți Netopia pentru integrarea tokenului ERD în sistemul de plăți online.

Laboratorul de Cercetare a Sistemelor Distribuite (DSRL) din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca are o vastă experiență în domeniile de cercetare legate de sistemele distribuite. Printre acestea se numără eficiența energetică în sistemele distribuite pe scară largă, machine learning, tehnologia IoT și tehnologia blockchain.

Laboratorul DSRL se implică activ în proiectele de cercetare și inovare finanțate de UE și are o rețea de colaborare formată dintr-un număr mare de universități și companii. Membrii echipei au publicat peste 100 de articole în conferințe internaționale și reviste tehnologice.

Colaborare în domeniul cercetării și educației

  • Identificarea unor teme comune de masterat și doctorat și crearea materialelor în scopuri academice și educaționale;
  • Explorarea posibilității de utilizare a platformei dezvoltate de Rețeaua Elrond în domeniul energiei;
  • Elrond și DSRL au ca scop colaborarea pe teme de cercetare-educație, precum:
  • Dezvoltarea temelor de cercetare, inclusiv analiza aplicabilității practice a tehnologiei blockchain în domeniul energiei;
  • Participarea comună la proiecte de cercetare cu finanțare națională sau europeană în tehnologia blockchain;
  • Diseminarea rezultatelor prin organizarea în comun a sesiunilor științifice de bursă și a conferințelor științifice în domeniile de interes.

Beniamin Mincu, CEO și fondator al companiei Elrond, a declarat că: „Academia a fost, în mod tradițional, o sursă revigorantă a gândirii inovatoare. A realizat acest lucru, în special prin reunirea unui număr mare de minți curioase, oferindu-le instrumente și o structură riguroasă, care le permite să abordeze problemele în mod inovator. Arhitectura tehnică a Elrond a fost posibilă datorită acestor instrumente, rigurozitate și structură pe care echipa noastră le-a învățat pe tot parcursul carierei academice și profesionale. Acest parteneriat ne întărește convingerile că cercetarea riguroasă independentă poate aborda și identifica cu succes soluții pentru cele mai dificile probleme financiare și tehnice din lume “.

Tudor Cioara de la DSRL, spune: „Suntem bucuroși să avem Elrond ca partener în avansarea implementării cercetării noastre aplicate. Expertiza lor tehnică ne ajută să demonstrăm o parte dintre ipotezele noastre și împreună putem lucra pentru îmbunătățirea soluțiilor bazate pe blockchain”.

Ca prim caz, Elrond și DSRL analizează posibilitatea utilizării platformei Elrond pentru gestionarea descentralizată a rețelelor inteligente de energie.

Recent, Elrond a încheiat un parteneriat blockchain cu Netopia pentru o nouă criptomonedă.