În urmă cu două luni scriam despre conceptul românesc Stuffz, marketplace-ul care îți închiriază gadgeturi pe care nu-ți permiți să le cumperi. Este o platformă construită pe principiul economiei colaborative: în cazul în care deții un gadget, platforma te ajută să obții bani din închirierea acestuia către alte persoane. În același timp, dacă nu vrei să cheltuiești sume mari pe gadgeturi pe care, probabil, le vei folosi foarte rar, Stuffz îți facilitează închirierea acestora de la alte persoane, contra unor sume rezonabile.

Astăzi, platforma online care facilitează închirierea gadgeturilor între persoane prinde contur. În urma discuției cu Radu Vladislav și Alina Petcu, fondatorii Stuffz, am aflat că platforma se află acum în versiunea “Private Beta”. În această etapă, un grup restrâns de persoane din rândul comunității Stuffz este invitat să-și listeze gadgeturile spre închiriere, respectiv să închirieze gadgeturi folosind platforma online.

În versiunea “Private Beta” sunt implementate deja funcționalități de bază precum: listare produs cu descriere, poze și preț customizabil, căutare produs în funcție de locație, chat între utilizatori, tranzacționare cu plăți live, secțiune de ajutor. Prin urmare, pe platforma Stuffz deja se poate tranzacționa.

Până în prezent, 400 de persoane s-au înscris deja, organic, în comunitatea Stuffz. Au fost create primele 30 de conturi pe platforma Private Beta, iar primele 12 gadgeturi au fost deja listate spre închiriere, printre care aparatură foto, obiective foto profesionale și console de jocuri.

În continuare, echipa Stuffz va măsura și va ajusta parametrii platformei și va solicita feedback utilizatorilor săi, în scopul optimizării funcționalității și experienței oferite clienților. Va continua să invite persoane din rândul membrilor comunității sale să tranzacționeze pe platformă, însă, pentru moment, tot în număr limitat.

În ceea ce privește lansarea versiunii oficiale a platformei, cei de la Stuffz au în plan scalarea numărului utilizatorilor doar în momentul în care absolut toți parametrii platformei vor fi la nivel optim, atât din punct de vedere tehnic, cât și din punct de vedere al experienței utilizatorilor.

Dacă vrei să fii printre primele persoane care își vor monetiza gadgeturile prin închiriere sau închiriază gadgeturi de la alte persoane, te poți înscrie în comunitatea Stuffz accesând link-ul următor: https://stuffz.carrd.co/