Parteneriatul întărește capacitățile de prevenție a infectării cu amenințări informatice în noua gamă de multifuncționale de afaceri Sharp, disponibilă în întreaga Europă, într-un moment în care infractorii cibernetici vizează din ce în ce mai mult dispozitivele din companii - inclusiv imprimantele - cu scopul de a instala amenințări informatice, de a fura proprietate intelectuală și de a lansa campanii de spionaj.

Multifuncționalele ca puncte de intrare în rețelele din companii

„Compania Sharp este încântată să colaboreze cu un lider global în domeniul securității cibernetice și al prevenirii amenințărilor pentru a proteja mai bine clienții. Acest parteneriat cu Bitdefender permite Sharp să își extindă și mai mult capabilitățile de securitate și demonstrează angajamentul nostru de a păstra în siguranță datele, dispozitivele și rețelele clienților noștri”, a declarat Jason Cort, director de planificare și marketing de produs, Sharp Europe.

Pe măsură ce spectrul amenințărilor evoluează, iar companiile folosesc din ce în ce mai mult dispozitive inteligente de birou conectate la internet, infractorii cibernetici au învățat să compromită multifuncționalele pentru a le folosi ca puncte de intrare în rețelele din companii.

Atunci când organizațiile își lasă fără să știe conexiunile de rețea ale multifuncționalelor vulnerabile, hackerii le pot deturna și pot instala amenințări informatice, instrumente de sustras de date de acces sau pot răspândi malware în întreaga rețea a organizației. De asemenea, cu sau fără intenție, angajații ar putea să compromită multifuncționalele prin conectarea unor dispozitive de memorie USB infectate cu amenințări informatice.

Cu tehnologia avansată antimalware Bitdefender, care scanează toate datele și fișierele procesate pe multifuncționalele Sharp A3, organizațiile pot detecta activitățile periculoase și amenințările într-un stadiu incipient, înainte ca activitatea să le fie afectată.

Soluțiile Bitdefender oferă protecție împotriva amenințărilor informatice cunoscute și necunoscute, inclusiv viruși, ransomware, amenințări persistente avansate, spyware și multe altele. Integrată în noua linie de multifuncționale Sharp Future Workplace A3, soluția Bitdefender efectuează scanarea în timp real a tuturor datelor de intrare și ieșire de pe dispozitive, alertând utilizatorii, echipele IT sau de securitate atunci când sunt detectate amenințări.

Cea mai nouă serie de multifuncționale A3 de la Sharp își extinde gama de instrumente de birou inteligente pentru a ajuta companiile să se adapteze fără probleme pentru a satisface cerințele muncii de la distanță. Noile multifuncționale, cu viteze de la 26ppm la 90ppm*, oferă utilizatorilor conectivitate fără efort și securitate de ultimă generație, fără a compromite angajamentul companiei față de sustenabilitate.

„Orice dispozitiv cu o adresă IP conectat la o rețea dintr-o companie reprezintă un potențial punct de acces pe care infractorii cibernetici îl pot exploata. Atacatorii vizează multifuncționalele și alte dispozitive de tip Internet of Things (IoT), deoarece știu că aceste dispozitive sunt adesea lăsate neprotejate. Suntem bucuroși să colaborăm cu Sharp pentru a contribui la creșterea securității și rezilienței multifuncționalelor sale și pentru a proteja mai bine clienții săi împotriva amenințărilor avansate”, a declarat Sorin Dediu, vicepreședinte pentru engineering și produse la Bitdefender.