Printr-un algoritm de potrivire a anunțurilor, PerfectKLIK îi ajută pe proprietari și pe chiriași să găsească cele mai bune oferte. Atunci când trebuie să creeze pe platforma PerfectKLIK un anunț de închiriere, atât proprietarii cât și chiriașii trebuie să răspundă unor întrebări directe, practice și poate chiar îndrăznețe privind ceea ce își doresc să obțină din viitoarea lor relație de chirie.

Astfel, ambele părți primesc acces imediat la detalii pe care poate nu ar fi îndrăznit să le întrebe sau la informatii la care nu s-ar fi gândit.

"Prețul unei chirii poate să fie un factor decisiv, dar pentru a avea o experiență fericită atunci când închiriezi un apartament, trebuie să simțiți bine locul pe care dorești să îl închiriezi, să simțiți zona în care se află proprietatea și, cel mai important, să simți energia proprietarului. De exemplu, apartamentul este frumos și prețul chiriei este decent, dar proprietarul locuiește în aceeași clădire și va verifica fiecare persoană care va veni să te viziteze sau va apărea la ușa ta după bunul său plac, atunci această chirie s-ar putea transforma într-un coșmar. De aceea trebuie să afli lucruri de genul acesta în avans. Același lucru este valabil și pentru proprietari; daca nu isi iau timpul necesar pentru a-l analiza bine pe viitorul chiriaș și pentru a afla cât mai multe informații despre persoanlitatea și obișnuițele sale, ar putea pierde o mulțime de bani și ar putea câștiga multe dureri de cap din cauza acelui contract de închiriere", spune CTO-ul PerfectKLIK, Jon Elvestad.

În toamna anului trecut, echipa PerfectKLIK Indie Studio lansa o nouă versiune a aplicației prin care poți găsi rapid un coleg de apartament sau o cameră de închiriat.

Atât proprietarii cât și chiriașii pot evita luarea unor decizii impulsive ce pot avea consecințe foarte costisitoare, dacă vor acorda mai mult timp aflării unui număr cât mai mare de informații relevante înainte de semnarea contractului de închiriere. Cine și-ar dori să intre într-o relație toxică din care va fi dificil de ieșit?

"De aceea am creat primul serviciu de dating din România pentru închirierea de apartamente. De cele mai multe ori, oamenii se grăbesc să caute chiriași sau să închirieze proprietăți și suntem siguri că, prin crearea unui anunț pe PerfectKLIK, toți utilizatorii noștri vor minimaliza riscurile de a intra într-un contract de închiriere problematic", spune Elvestad.

Fondatorii PerfectKLIK au călătorit și locuit în multe țări diferite din întreaga lume și, din acest motiv, au fost adesea nevoiți să își caute apartamente de închiriat. Așa s-a născut ideea de PerfectKLIK.

"Din toate aceste experiențe trăite în diferite colțuri de pe mapamond, am învățat un lucru foarte important: trebuie să acorzi timp suficient pentru căutarea unei chirii și trebuie să acorzi atenție maximă multor detalii înainte de a decide să închiriezi o proprietate. Noi am închiriat apartamente care rapid s-au transformat în locuri de coșmar deoarece am luat decizia prea în graba dar, am avut bucuria să găsim și locații de care ne-am îndrăgostit, tocmai pentru că am pus multe întrebări înainte de a semna contractul de închiriere. Noi suntem convinși că utilizând platforma PerfectKLIK, utilizatorii noștri vor avea șansa de a găsi un apartament de închiriat pe care nu vor dori să îl mai părăsească", spune Irina Mihălcuț, CEO-ul companiei.

Serviciul pentru anunțuri de chirii este deja live pe PerfectKLIK și poate fi folosit de către oricine a împlinit vârsta de 16 ani. Proprietarii, chiriașii dar și agenții imobiliari sunt invitați să testeze platforma, să creeze un profil și un anunț.

PerfectKLIK Indie Studio își are sediul în Roman/ Neamț și este fondat de doi antreprenori care, după mai bine de zece ani de călătorit în jurul lumii, au decis sa pună pe picioare un proiect prin care să contribuie la construirea unei societăți mai bune.

Compania a fost inaugurată în primăvara anului 2018 printr-un parteneriat româno-norvegian și la scrut timp echipa a lansat platforma PerfectKLIK, unica platformă online dedicată economiei de acces din România.

În vara anului 2018 echipa a integrat prima aplicație de pe platformă, dedicată găsirii camerelor de închiriat sau a colegilor de apartament, iar recent au lansat serviciul de dating dedict închirierilor de proprietăți.

În plus, echipa lucrează la dezvoltarea unei noi aplicații ce se bazează tot pe principiul economiei de acces, ce va fi include diferite tipuri de servicii, cum ar fi mici reparații în locuințe, servicii de baby-sitting sau realizarea de cumpărături pentru persoanele cu mobilitate redusă.