ASUS Design Thinking reprezintă ciclul de dezvoltare de produse noi pe baza feedback-ului primit de la utilizatori. Iterațiile țin cont de sugestiile primite luând forma unor produse noi.

Anul acesta, ROG a prezentat șapte produse ce denotă o evoluție inteligentă. Lista include placa de bază ROG Rampage VI Extreme Encore pentru crearea sistemelor mult dorite de fani și placa de bază ROG Strix X299-E Gaming II pentru overclocking fără bătăi de cap. Au fost dezvăluite, de asemenea, trei noi monitoare de gaming: ROG Strix XG43UQ de 43’’ și ROG Strix XG27UQ de 27’’ - ambele suportând nativ rezoluția 4K cu rate de refresh de 144 Hz și tehnologie Display Stream Compression (DSC) - și ROG Strix XG17 cu panou IPS 240Hz. Trepiedul ROG pentru monitor se adresează jucătorilor pasionați aflați mereu în mișcare, iar ROG Chakram este un mouse de gaming cu senzor de 16.000 dpi și joystick încorporat pentru un control foarte bun. ROG Strix Go 2.4 sunt niște căști wireless pentru jocuri, cu USB-C 2.4GHz și microfon cu atenuarea zgomotului prin AI.

Placa de bază ROG Rampage VI Extreme Encore pentru gaming

Concepută să ridice ștacheta sistemelor construite individual, ROG Rampage VI Extreme Encore urmează tradiția popularelor plăci de bază ROG Rampage Extreme și Omega. Aceasta aduce numeroase facilități și caracteristici puternice, de la reglarea inteligentă, proiectarea robustă a alimentării și tehnologia ROG de ultimă oră, până la oferirea a tot ceea ce este necesar celor mai exigenți jucători, entuziaști și overclockeri pentru a-și împinge limitele. Placa include 16 stagii de alimentare și un design termic cuprinzător cu radiator activ cu două ventilatoare integrate pentru VRM, un radiator de aluminiu pentru zona PCIe M.2 și o placă din aluminiu de ranforsare, realizată dintr-o singură bucată. Aceasta beneficiază de cele mai recente opțiuni de conectivitate, incluzând USB 3.2 Gen 2x2 (Type-C), Intel Wi-Fi 6 AX200, LAN Aquantia 10Gbps integrat și Ethernet Intel, precum și de o personalizare nemaiîntâlnită, cu OLED LiveDash color de 1,77’’ și a doua generație de conectori RGB adresabili.

Placa de bază ROG Strix X299-E Gaming II

Mulți entuziaști și jucători au adesea cerințe specifice pentru placa de bază: performanță solidă, ușurință în overclocking, aspect elegant și un set de funcții de lux, dar care să nu ducă către extravagant. ROG Strix X299-E Gaming II este perfectă pentru aceste sarcini și chiar mai mult. Modelul dispune de 12 stagii de alimentare și are un ventilator preinstalat de 40 mm, plus un design estetic extraordinar cu capac I/O cu un aspect unic cu două straturi ce afișează un logo ROG gravat cu laserul, contrastând cu fundalul iluminat al șabloanelor cybertext. ROG Strix X299-E Gaming II oferă o conectivitate superbă, având trei sloturi M.2, Intel Wi-Fi 6 AX200 și totodată atât Ethernet Realtek 2.5Gbps cât și Intel. Placa integrează un panoul LiveDash OLED de 1,3”, o a doua generație de conectori RGB adresabili și un design gândit pentru DIY, ce include FlexKey și BIOS Flashback.

Monitorul de gaming ROG Strix XG43UQ DSC

Tehnologia Display Stream Compression (DSC) este un standard de compresie pentru transportul fluxurilor video de rezoluție foarte înaltă de-a lungul unei singure interfețe, la viteze înalte, fără ca imaginea să aibă pierderi perceptibile. Acesta are suport pentru rată de refresh variabilă (VRR) și interval dinamic ridicat (HDR) dintr-o singură conexiune. Având tehnologie DSC, ROG Strix XG43UQ este capabil să afișeze efecte vizuale detaliate și fluide la rezoluție nativă 4K cu o rată de refresh de 144 Hz printr-o singură conexiune DisplayPort 1.4 fără sub-eșantionare cromatică și fără a fi necesar să utilizați două conexiuni DisplayPort. Panoul mat de 43” al lui Strix XG43UQ este compatibil cu DisplayHDR 1000 și suportă 90% din spectrul de culoare DCI-P3 pentru contrast și performanță coloristică excepțională și este perfect compatibil cu tehnologia AMD Radeon™ FreeSync 2 HDR pentru un gameplay fluid, latență redusă, o luminozitate și un contrast mai bun.

Monitorul de gaming ROG Strix XG27UQ DSC

ROG Strix XG27UQ este un monitor de gaming 4K UHD cu rată de refresh de 144 Hz pentru un joc cât mai fluid. Noul monitor IPS de 27 de inci cu tehnologie quantum-dot anunță o nouă generație de jocuri. Acesta furnizează o acoperire largă de 90% a spectrului de culoare DCI-P3 și este compatibil cu DisplayHDR 400, oferind același suport DSC precum Strix XG43UQ.

Monitorul portabil de gaming ROG Strix XG17 cu trepied ROG

Conceput pentru jucătorii competitivi, care doresc să-și perfecționeze abilitățile în timp ce sunt în mișcare, ROG Strix XG17 este un panou portabil de gaming, IPS Full HD, cu diagonala de 17,3” ce furnizează o rată de refresh rapidă de 240Hz și un timp de răspuns de 3ms - ce-l face cel mai rapid monitor portabil din lume. Cântărește doar 1 kilogram și are o baterie încorporată care oferă o autonomie de până la 3 ore de funcționare la 240Hz. Grație încărcării rapide, o încărcare de o oră va permite o funcționare a panoului timp de 2,7 ore. O altă caracteristică principală este adaptive-sync, care funcționează între 48-240Hz și permite obținerea unui joc lin cu niște acceleratoare video modeste. Monitorul include, de asemenea, un difuzor pentru acele perioade în care casca nu este dorită.

ROG Strix XG17 este dotat, de asemenea, cu un trepied ROG, care îi permite jucătorului să regleze panoul ROG Strix XG17 la diferite unghiuri și înălțimi, ceea ce îl face perfect pentru aproape orice scenariu de joc. De exemplu, trepiedul ROG facilitează poziționarea lui Strix XG17 direct deasupra unui notebook pentru jocuri, creând efectiv o zonă extinsă de joc și un ecran extins. De asemenea, servește pentru a sprijini XG17 drept monitor portabil pentru jucătorii de consolă sau ca un ecran extins pentru jucătorii pe mobil.

Mouseul de gaming ROG Chakram cu încărcare wireless

ROG Chakram este un nou mouse optic de gaming, ergonomic, cu încărcare wireless Qi și un joystick integrat pentru un control excelent. În plus față de încărcarea Qi, încărcarea prin cablu a mouse-ului Chakram timp de 15 minute oferă suficientă energie pentru până la 12 ore de joc. Joystick-ul este programabil, permițând setări personalizate și un control superior, fiind detașabil atunci când nu este necesar. Noul mouse integrează, de asemenea, un senzor avansat de 16.000-dpi, 400-ips și oferă trei metode de conectivitate - cablată, 2.4GHz și Bluetooth (BLE). De asemenea, este dotat cu capace magnetice detașabile, design exclusivist cu socket cu fixare prin apăsare pentru comutatoare și un ecuson personalizabil pentru un stil personal.

ROG Chakram este, de asemenea, echipat cu funcții interesante, estetice, de design și control. Acestea includ un buton pentru comutarea DPI din mers cu o singură atingere, un mecanism cu buton pivotat pentru un răspuns rapid și performanțe precise, cu o senzație tactilă, curată și iluminare Aura Sync integrată pentru stilul de iluminat. Acestea, combinate cu multe alte funcții ridică mouse-ul de gaming Chakram ROG la un nivel înalt, gata pentru orice câmp de luptă.

Căștile de gaming ROG Strix Go 2.4 wireless

ROG Strix Go 2.4 este primul set de căști de gaming wireless din lume ce pot fi utilizate cu Nintendo Switch în modul portabil și funcționează, de asemenea, cu telefoanele mobile și PC-urile. Căștile se conectează printr-un adaptor wireless USB-C de 2,4 GHz inclus, care furnizează o conexiune mai stabilă cu latență mai mică decât Bluetooth, ceea ce o face o alegere mai bună pentru jocuri. ROG Strix Go 2.4 este dotat cu un microfon integrat de anulare a zgomotului, susținut de AI, pentru comunicații clare și difuzoare mari de 40 mm, certificate audio Hi-Res, cu o cameră ermetică exclusivă ROG pentru o reproducere audio fidelă, toate într-un design ușor, pliabil, cântărind doar 290 de grame.