Școala Informală de IT anunță rezultatele înregistrate în 2016 la nivel național și regional. Anul trecut, la nivel național, peste 2.000 de persoane s-au înscris la programele oferite de Școala Informală de IT în centrele din Cluj-Napoca, București, Iași și Timișoara.
Recent, Școala Informală de IT a primit și titlul „Education Program of the Year”, oferit de Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii (ANIS), după ce în noiembrie 2016 a fost recunoscută „The most oustanding educational tech program” în cadrul Cluj Tech Industry Award.
Școala Informală de IT este un proiect de educație alternativă și reconversie profesională, axat pe educație prin mentorat, inițiat în 2013 la Cluj-Napoca. Programele oferite sunt structurate pe trei niveluri de cunoștiințe – inițiere, pregătire și specializare. Accesul la aceste programe se face prin intermediul unui proces riguros de selecție.
“Ne bucurăm să vedem cum, de la an la an, numărul participanților la programele școlii este într-o continuă creștere. Este un rezultat al eforturilor depuse de întreaga echipă, iar premiile și titlurile oferite de autoritățile din industrie ne dau impulsul de a continua și de a dezvolta tot mai mult această platformă.”, a spus Răzvan Voica, managing partner la Școala Informală de IT.
Doar 40% dintre candidații care trec prin acest proces sunt acceptați în cadrul Școlii Informale de IT, ca urmare a rezultatelor obținute. Această metodă specifică asigură un grad înalt de performanță în cadrul programelor, în care cursanții admiși pornesc de la nivele echilibrate de pregătire și înțelegere a domeniului, dar și de motivare.
După admitere, candidații sunt integrați într-un program de mentorat în domeniul IT, completat prin sesiuni și discuții cu specialiști în HR sau dezvoltare profesională. Abordarea este una personală, fiecare dintre cursanți este susținut pentru atingerea obiectivelor proprii, fie că acestea înseamnă facilitarea procesului de reconversie profesională sau specializarea și aprofundarea cunoștințelor pentru avansare ierarhică sau antreprenoriat.
În centrul din Cluj-Napoca, în 2016, s-au înregistrat 1.319 de înscrieri. În Iași au fost înregistrate 418 persoane înscrise. În București, cel mai recent deschis centru al Școlii Informale de IT, au fost înregistrate 217 înscrieri , iar în Timișoara 148 de persoane înscrise.
Cele mai accesate programe din cadrul Școlii Informale de IT ,în 2016, au fost programele de pregătire– 64%, urmate de programele de inițiere – 25%. Programele de specializare, dedicate celor care au o pregătire solidă în IT și doresc o aprofundare a cunoștiințelor au avut o pondere de 11% din total.
În București, în 2016, cele mai solicitate programe au fost programele de Java Development și UX Design, iar pentru 2017 se constată deja o creștere a cererilor pentru programele de inițiere.
Vârsta medie a cursantilor a fost de 29 de ani, iar majoritatea erau angajați la momentul înscrierii. Aproximativ 70% dintre candidați au provenit din industrii diferite, iar cei mai mulți au un istoric profesional în domenii precum Finanțe/Bănci, Servicii, Customer Support sau Medicină și Resurse Umane.