Spotlight este cea mai așteptată competiție pentru startup-urile din regiune, care aduce an de an un premiu-investiție record ce poate schimba întreaga traiectorie a unui startup early-stage.

Conferința How to Web este un eveniment de referință la nivel european, astfel încât tot mai mulți investitori consacrați sunt atrași de startup-urile prezente în cadrul Spotlight.

Anul acesta, investiția este sindicalizată de unii dintre cei mai importanți investitori din Europa, precum: Credo Ventures, SMOK Ventures, Fiedler Capital, Underline Ventures, Fortech Investments și SeedBlink.

Startup-urile din Europa de Est sunt așteptate să se înscrie în Spotlight 2023, iar printre beneficiile participării la un astfel de program pentru un startup la început de drum se numără:

  • Sesiuni de mentorat cu experți globali precum Xenia Muntean (Planable), James Mayes (ex-Mind the Product), Maya Zlatanova (Find Me Cure), Cristian Pațachia-Sultanoiu (Orange România), Horia Velicu (BRD – Groupe Société Générale), Dan Oros (Google Romania), Joe Leech, Mihnea Crăciun (Endeavor Romania), Darren Chait (Calendly), David Bizer (KeySearch), Robin Wauters (Tech.eu), Nicoleta Proștean (Vienna Business Agency), Diane Wiredu (Lion Words), Janna Bastow (Prodpad) sau Daphne Tideman.
  • Întâlniri cu investitorii, reprezentanți ai fondurilor europene. Edițiile Spotlight au adus împreună fonduri recunoscute, precum: Earlybird Venture Capital, Seedcamp, 500 Emerging Europe, LAUNCHHub Ventures, Inovo Venture Partners, 3VC, Eleven Ventures, Startup Wise Guys și multe altele.
  • Expunerea business-ului lor în fața unei audiențe direct interesată de produse tech, atât pe scena dedicată startup-urilor, cât și prin standuri expoziționale în zona dedicată a conferinței.

"Așteptăm cu interes să cunoaștem startup-urile participante la ediția de anul acesta a Spotlight, dar mai ales să le descoperim produsele și serviciile inovatoare. Ne dorim să vedem startup-uri curajoase, agile și determinate care au abilitatea să integreze cele mai noi tehnologii în soluții ce adresează nevoi actuale. Pe lângă sesiunile de mentorat, startup-urile participante au susținerea noastă în accesarea portofoliului de clienți și parteneri ai Orange. Le dorim tuturor succes și îi încurajăm să profite de ocazia de a obține feedback relevant de la cei mai importanți jucători din piață” a declarat Cristian Pațachia-Sultanoiu, Development & Innovation Manager, Orange România.

Startup-urile pot aplica pentru Spotlight 2023 până la finalul lunii iulie.

Competiția este dedicată startup-urilor de tehnologie din Europa de Est, cu potențial mare de scalabilitate, un produs cu suficientă stabilitate și tracțiune, perioadă de activitate până în 5 ani și care să nu fi primit investiție mai mare de 500.000 de euro.

Înscrierile se fac pe pagina dedicată a How to Web aici.

Din totalul de startup-uri înscrise în Spotlight, 40 vor fi selectate să participe în programul de matchmaking, iar 20 dintre acestea își vor putea prezenta business-ul pe scena dedicată startup-urilor, în fața investitorilor și a audienței How to Web 2023. Cele 20 de startup-uri finaliste au parte și de invitație la conferință și stand expozițional.

Conferința How to Web 2023, care găzduiește Spotlight, este realizată în parteneriat cu Orange România, BRD – Groupe Société Générale, Underline Ventures și Google for Startups, și cu suportul Endeavor România și Vienna Business Agency.