Despre căștile Plantronics am mai vorbit în două review-uri pe site-ul start-up.ro și în ambele cazuri a fost vorba despre produse aflate la limita dintre lifestyle și office. De data aceasta, am zis să testez o pereche de căști strict pentru muncă, pentru că viața de antreprenor vine cu multe ore petrecute în birou, în fața PC-ului și cu apeluri importante în desfășurare. Înainte de a vorbi despre funcționalități, să vedem cum sunt construite și cum arată căștile Plantronics Voyager Focus UC.

Design Plantronics Voyager Focus UC

Cu un design minimalist și sobru, Plantronics Voyager Focus UC impresionează prin simplitate. Căștile sunt negre, foarte ușoare, și în loc de sistemul clasic de ajustare a poziției difuzoarelor, cei de la Plantronics au optat pentru o bandă elastică roșie învelită în piele neagră. Aceasta permite căștilor să se muleze perfect în jurul capului și pe urechi. Difuzoarele au un burete moale învelit în piele fină și totul legat de construcția acestor căști este premium. Sunt gândite astfel încât să nu-ți faci griji că nu le-ai pus cum trebuie pe urechi și să le poți folosi imediat ce ai nevoie de ele. Sunt mereu ajustate perfect și microfonul se rotește la circa 270 de grade, astfel încât să-l poți folosi indiferent că vrei să-l ții în partea dreaptă sau în partea stângă a gurii.

Dar designul acestor căști nu este singurul aspect care demonstrează că ele au fost concepute pentru a fi purtate o zi întreagă fără a incomoda în vreun fel. Să vorbim despre numeroasele funcționalități.

Funcții speciale

Faptul că Voyager Focus UC îmbrățișează urechile nu este util doar pentru pentru confortul fizic al purtătorului, ci și pentru cel psihic. Căștile izolează bine zgomotele din mediul înconjurător, iar funcția de Active Noise Cancelling oferă și mai multă liniște pentru momentele când chiar trebuie să te concentrezi și nu vrei să te bâzâie nici traficul, nici aeroterma, nici tastatul colegilor de birou.

Ca să nu fii nevoit să le dai jos de la urechi de fiecare dată când vrei să vorbești cu persoanele din jurul tău, pe microfon există un buton special care îl activează și amplifică vocea vorbitorilor din proximitate. Astfel, vei auzi tot ce se discută, chiar în căști.

Iar dacă asculți muzică și vrei să lași un pic căștile jos, senzorul integrat va pune pauză automat, ca să nu cauți telefonul prin buzunar să oprești tu melodia. Totul se reia de unde ai rămas atunci când îți pui căștile înapoi pe urechi.

Le poți conecta la mai multe dispozitive simultan și le poți avea legate la smartphone prin Bluetooth și la laptop prin dongle-ul special, un alt punct forte.

Suficient despre funcții, să vedem cum se descurcă Plantronics Voyager Focus UC la capitolul care ne interesează pe toți atunci când ne alegem o pereche de căști. Să vorbim, deci, despre calitatea sunetului.

Calitatea sunetului la Plantronics Focus UC

Focus UC sunt gândite pentru muncă, în special, iar calitatea sunetului este impecabilă. Nu vei risca să nu fii înțeles sau să pierzi vreun detaliu important într-o convorbire, fiindcă aceste căști de la Plantronics se aud impecabil și te fac pe tine să fii auzit impecabil. Microfonul încorporează, de fapt, trei microfoane, iar claritatea vocii este fără cusur, indiferent de mediul în care te afli. Sunetul pe care îl vei auzi tu din difuzoare este puternic și echilibrat și căștile au o funcție care te protejează de variațiile bruște de volum.

Plantronics Voyager Focus UC sunt bune de ținut peste urechi chiar și atunci când vrei să iei o pauză și să te relaxezi cu melodiile preferate. Bass-ul este puternic și înaltele sunt clare. Nu sunt cele mai bune căști de pe piață pentru entertainment, dar nu îți va veni să le înlocuiești cu altele în pauzele dintre apeluri. Calitatea este, deci, foarte bună și aici.

Am aflat cum arată, ce știu să facă, cât de bine să aud - să vedem și cât de mult pot fi folosite între încărcări. Să vorbim, deci, despre autonomia căștilor Plantronics Voyager Focus UC.

Autonomie

O altă dovadă a faptului că aceste căști sunt gândite pentru a fi purtate întreaga zi este rezistența mare a bateriei. Focus UC rezistă 12 ore în apeluri și circa 15 ore atunci când asculți muzică. Deci șansele să rămâi fără baterie într-un moment inoportun sunt extraordinar de mici.

Și, pentru un plus de ergonomie și de ușurință de utilizare, căștile vin cu un dock special, pe care îl poți conecta fie la laptop fie la un adaptor pentru priză și care îți va permite să încarci căștile doar așezându-le pe el. Dă bine pe birou și nu ocupă mult spațiu, plus că e un suport perfect pentru cei cărora le place un birou ordonat.

Un singur minus am reușit să găsesc la Plantronics Voyager Focus UC: lipsa unui port auxiliar, pentru conectarea cu fir la dispozitive. Dar având în vedere autonomia mare, nu cred că aceasta va fi o problemă pentru mulți utilizatori.

Preț și concluzie

Am zis, de mai multe ori, pe parcursul acestui review, că aceste căști sunt unele premium, iar toate acele funcționalități se reflectă și în preț. Voyager Focus UC costă circa 1.000 de lei, deci nu sunt chiar ieftine, dar nici nu sunt cele mai scumpe căști pe care le poți cumpăra. Totuși, sunt cele mai comode pe care le vei găsi pentru munca de birou, și cele mai echilibrate, în cazul în care vrei să redai și conținut multimedia din când în când. Sunt perfecte pentru un antreprenor care vrea să fie mereu mereu conectat, dar care are nevoie și de inspirația pe care ne-o poate oferi melodia potrivită la momentul potrivit.

Eu am fost Tavi, acesta a fost review-ul start-up.ro pentru căștile Plantronics Voyager Focus UC și, până data viitoare, nu uitați: Like, share și subscribe. O zi frumoasă vă doresc!