2Performant, companie de tehnologie și liderul pieței de marketing afiliat din România, anunță că vânzările generate de platforma proprie au ajuns la valoarea de 28,8 milioane de euro (excluzând TVA) în primul trimestru din 2023, utilizatorii platformei generând 24,5 milioane de click-uri, în creștere cu 20% față de perioada similară din 2022, care s-au concretizat într-un număr de vânzări intermediate de 647.000 de euro, generând comisioane în valoare de 1,7 milioane de euro, +34% în comparație cu 2022.

„Rezultatele generate de utilizatorii platformei noastre în primul trimestru al anului continuă trendul ascendent înregistrat anul trecut și creează premisele pentru depășirea bornelor atinse în 2022 și atingerea obiectivelor propuse pentru 2023. O componentă importantă a acestui succes este reprezentată de inovațiile tehnologice pe care le implementăm, fiind într-un proces continuu de dezvoltare a platformei 2Performant.

Complexitatea tehnică a acesteia, dar și a instrumentelor pe care le folosim ne poziționează la un nivel de competență de cel mai înalt nivel la scară globală. În acest an, ne propunem să accelerăm creșterea companiei noastre, astfel încât să putem contribui tot mai mult la dezvoltarea sectorului de eCommerce din România”, a declarat Dorin Boerescu, Președinte al Consiliului de Administrație și CEO al 2Performant.

Afiliați, categorii și clienți de top

În primul trimestru din 2023, câștigul mediu al afiliaților per 100 de click-uri a fost de 6,98 euro, o creștere de 12% față de aceeași perioadă a anului trecut, în timp ce randamentul bugetelor de marketing afiliat pentru fiecare euro investit a fost de 16,8, în creștere cu 4% față de trimestrul similar din 2022.

În același timp, valoarea medie a vânzării prin intermediul platformei 2Performant a fost de la 44,5 euro (excluzând TVA), o scădere cu 12% în comparație cu T1 2022, rata de conversie înregistrând în această perioadă un avans de 0,6pp, până la 2,6%.

Principalele categorii de produse vândute în primul trimestru din 2023 au fost:

  • Farmaceutice
  • Modă
  • Cărți
  • Beauty
  • Electronice IT&C
  • Casă & Grădină
  • Jucării și Produse pentru copii
  • Sănătate & Îngrijire Personală
  • Produse pentru animale de companie
  • Bijuterii

În perioada analizată, primii zece clienți ai 2Performant, conform valorii comisioanelor generate, au fost: Dr.Max, Answear, DY Fashion, SpringFarma, evoMAG, SomProduct, Cărturești, Kit Unghii, NailsUp și Otter.

Rezultatele generate de utilizatorii 2Performant sunt actualizate zilnic pe website-ul companiei, unde sunt afișate tendințele privind comportamentul de cumpărare online atât la nivel de rețea, cât și defalcat pe principalele industrii.

Compania va continua să publice astfel de date agregate la finalizarea fiecărui trimestru pentru ca acționarii și investitorii să aibă o înțelegere cuprinzătoare asupra funcționalității indicatorilor de business ai 2Performant pe parcursul unui an de activitate.

Pentru anul 2023, compania vizează o cifră de afaceri de 48,6 milioane de lei, o creștere de 39% față de rezultatul din 2022, EBITDA de 2,6 milioane de lei, o dublare în comparație cu anul anterior, și un profit net de 863 de mii de lei, o majorare de 234%.

2Performant este listată pe piața AeRO începând cu 9 decembrie 2020, iar din octombrie 2021, acțiunile 2P sunt incluse în indicele BET-AeRO dezvoltat de Bursa de Valori București pentru această piață.


Proiectul „Antreprenori” este sustinul de ING Bank, partener de creștere pentru afacerile locale. Într-un context dinamic și încă incert, ING oferă predictibilitate, prin instrumentele financiare potrivite, si sprijină dezvoltarea sustenabilă a afacerilor din România, pentru a ajunge la nivelul următor.