Radu Fusea, fondatorul Travlocals, a declarat că „turismul rural, autentic, este șansa relansării noastre, ca țară. Vestea bună e că schimbările încep deja să apară şi interesul pentru România este în continuă creştere. Deşi suntem abia în primele zile ale lunii iunie, 10% dintre unitățile de cazare sunt fully booked pentru perioada iunie - august și alte aproximativ 15% au toate weekendurile rezervate în perioada verii. Sunt cifre care nu pot decât să ne bucure şi să ne confirme că facem un lucru bun, atât prin intermediul Travlocals, cât și prin cel al blogului Wildventure - satelitul platformei, cu peste 3 ani vechime și care a depăşit recent un milion de vizite.”

Din cele 6 luni de activitate ale platformei, aproape jumătate s-au desfășurat sub auspiciile pandemiei.

Cu toate acestea, platforma Travlocals și-a continuat creșterea. Astfel, dacă la începutul anului site-ul reunea puţin peste 30 de cazări, în momentul de față a ajuns la 72 de spații de cazare listate pe platformă, încă 10 pe lista de așteptare și 23 de experiențe autentice - de la tururi cu bicicleta în Roşia Montană, până la observarea bizonilor sau a urşilor, rafting, brunchuri la conac sau cursuri de olărit.

800 de rezervări. Cea mai lungă: 9 săptămâni pentru o familie care s-a izolat de oraș

Mai mult decât atât, peste 700 de persoane și-au creat cont pe platformă și au făcut peste 800 de rezervări și solicitări de rezervări, dintre care 268 doar în luna mai.

Tot în luna mai a fost făcută și o rezervare record, pentru 9 săptămâni. Este vorba despre un cuplu tânăr, cu un copil mic, care a ales să se izoleze într-un sat liniștit, la poalele munților Cozia. De altfel, cabanele moderne sunt și cele mai căutate cazări pe platformă, alături de căsuțele în copac si glampingurile.

Cu Travlocals am vorbit și în cadrul campaniei Mergem Mai Departe în care am discutat despre cum treci peste situația actuală, dar și atunci peste starea de urgență.

Radu Fusea a lansat platforma Travlocals.com în luna decembrie a anului trecut şi spune că era, oarecum, pregătit pentru situația în care aceasta nu ar fi avut succesul scontat. ”Nu eram pregătiți pentru proporțiile crizei actuale, dar cred că nimeni nu s-a așteptat la așa ceva”.

Citește materialul din cadrul proiectului Mergem Mai Departe aici.