Runda de tip seed a fost finanțată de fondurile de investiții Slack Fund (fondul de investiții al companiei Slack), cu participarea FounderCollective, Underline Ventures, MuVentures şi Ratio Ventures, dar şi a investitorilor strategici Stan Chudnovsky (ex-Meta, PayPal), Javier Olivan (COO Meta), Ed Baker (ex-Uber), Scott Belsky (co-fondatorul Behance, ex-Adobe) şi Gokul Rajaram (Google & Meta).

Videowise oferă o experiență all-in-one de distribuție de conținut video interactiv la scară mare, de tip shoppable, pentru brandurile de e-commerce care doresc să-și crească vânzările în ritm accelerat. În 2022, platformă a generat peste 1 milion de dolari în venituri directe din achiziții care au avut loc în video playerul shoppable Videowise, atrăgând astfel pentru clienții săi peste 25 de milioane de dolari în venituri și rate de conversie mai mari, de 328%, de la cumpărătorii care au petrecut cu până la 4 minute mai mult pe pagină, vizionând videoclipurile interactive scurte create prin platformă.

"Recenziile despre platforma noastră și feedback-ul utilizatorilor noștri sunt cele mai bune voturi de încredere pe care le-am putea primi. Acum avem oportunitatea de a extinde Videowise în afara Shopify inclusiv către SalesForce Commerce Cloud, făcând din platforma noastra infrastructura video de referință pentru toate brand-urile și retailerii care utilizează CommerceCloud, dar și alte platforme de e-commerce. Împreună cu investitorii noștri, împărtășim o viziune ambițioasă pentru ceea ce vor deveni soluțiile video dedicate pentru e-commerce: crearea unor experiențe de cumpărături video extrem de captivante, distribuite la scară largă, cu impact zero asupra vitezei de încarcare a site-ului comerciantului.", spune Claudiu Cioba, fondator și CEO Videowise.

La ora actuală, printre clienții Videowise se numără peste 500 de companii din ecosistemul Shopify, printre care brand-uri iconice precum Dr.Squatch, Hauslabs by Lady Gaga și True Classic. După ce a migrat la Videowise, Dr. Squatch a înregistrat o creștere de 10% a veniturilor pe sesiune de cumpărături, numai în primele 30 de zile.

În comparație cu platformele video tradiționale precum Vimeo, Wistia sau YouTube, Videowise se încarcă de până la 5 ori mai repede în ceea ce privește performanța vitezei de încărcare a paginilor pentru magazinele online. Platforma a fost dezvoltată special pentru e-commerce încă din prima zi, pentru a ajuta magazinele online să gestioneze și să publice conținut video la scară largă pe un număr practic nelimitat de pagini web.

“La Videowise, contestăm presupunerea că experiențele video interactive sunt doar un trend la modă și, în schimb, o vedem că pe o evoluție naturală a e-commerce-ului.”, a declarat Liana Turbureanu, Head of Operations la Videowise. “Distribuția omnichannel de conținut video interactiv are capacitatea de a conecta experiențele de cumpărături online cu cele offline, permițând clienților să interacționeze cu produsele într-un mod similar cu cel în care ar face-o într-un magazin fizic. Acest lucru creează o experiență de cumpărare mai holistică, care transcende granițele tradiționale ale comerțului electronic.”, a adăugat aceasta.

Încă de la lansare, tehnologia Videowise a evoluat către a deveni o platformă video 360° pentru e-commerce, care oferă o infrastructură video completă brand-urilor DTC și retailerilor online.

În prezent, peste 100 de agenții de design și development din întreaga lume creează experiențe video de ultimă generație pentru clienții lor din e-commerce, folosind componentele video interactive și personalizabile marca Videowise.

Cu această nouă rundă de finanțare, Videowise își propune să își dezvolte mai departe tehnologia dedicata experiențelor de cumpărături video omnichannel și să devină lider pe piața globală a experiențelor video interactive din e-commerce.

"La Slack Fund, ne propunem să sprijinim companiile care promovează inovația și ideile mari. Suntem încântați să lucrăm cu Videowise, deoarece compania dezvolta o platformă video inovatoare, dedicata e-commerce, pentru a revoluționa modul în care brand-urile și relailerii interacționează cu clienții”, a spus Dillon Ferdinandi, Senior Associate la Slack Fund.

Bogdan Iordache, Partener General la Underline Ventures a spus: “Videowise schimbă modul în care consumatorii iau decizii online, făcând din conținutul video interactiv piesa centrală a experienței lor de cumpărare, permițând companiilor din e-commerce să își îmbunătățească prezentarea produselor. Claudiu și echipa sa au făcut o treabă incredibilă și suntem foarte încântați să fim partenerii lor.”

Videowise este o platformă de video marketing dedicată pentru e-commerce, care ajută brandurile și retailerii să creeze experiențe video interactive de cumpărături online pentru a crește rata de engagement și conversie. Spre deosebire de aplicațiile video tradiționale, Videowise oferă o infrastructură video centrată pe comerț, care protejează viteza paginilor, economisește timp pentru comercianți cu ajutorul automatizărilor și oferă date complexe cu ajutorul analizelor video avansate. Utilizând listele de redare video de tip "swipe-up" ale Videowise, brandurile și retailerii pot implica cumpărătorii în experiențe de cunoaștere interactivă a produselor și pot comunica mai bine valoarea ofertelor lor, ceea ce conduce în mod inevitabil la creșterea vânzărilor.