Casa Vesela Events, business fondat acum 10 ani de Diana Udrea, organizează evenimente pentru copii. Dar perioada pandemiei a oprit organizarea acestora.

Cifra de afaceri anuală în ultimii ani a fost în jur de 80.000 de euro și a lucrat pentru clienți precum centre comerciale și companii private. Practic, compania organiza evenimente pentru copii în mall-uri, cu diverse tematici. Firma avea activități diverse. A lucrat la un proiect pentru Esplanada Cora numit „Magia Copilăriei” unde se întâlneau cu cei mici de două ori pe lună și le pregătea două ore de jocuri.

De asemenea, a organizat evenimente dedicate copiilor în Berăria H, a avut o trupa de teatru muzical și împreună cu rețeaua de săli de fitness World Class au oferit comunității evenimente pentru copii. În plus, în trecut, Casa Veselă Events a organizat și coordonat spațiul dedicat copiilor din cadrul festivalului Summer Well.

Transformare de business din cauza pandemiei

„Lunile ianuarie și februarie au fost dedicate întâlnirilor, prezentărilor, urmând ca din martie să începem evenimentele. Pentru că totul s-a oprit, a trebuit să găsesc o soluție de a merge mai departe și m-am îndreptat către părinții cu copii, oferindu-le Plicul Creativ, o soluție de activități creative la cheie, o experiență în familie”, spune Diana Udrea.

Plicul Creativ este o noutate ce se adresează copiilor de grădiniță și școala primară. Fiecare kit din cadrul colecției conține 3 proiecte de lucru care vor fi asamblate, lipite, colorate, recreate, ajutându-i pe cei mici în dezvoltarea cognitiv-emoțională și stimulându-le creativitatea și imaginația.

Plicul Creativ este un suport educativ și distractiv, o experiență pentru întreaga familie, copiii se pot juca cu el oriunde, dar cel mai grozav este când o fac împreună cu părinții sau bunicii. În plus, el poate fi baza distracției la orice petrecere de pitici, fascinația este garantată! Este un instrument eficient pentru dezvoltarea activităților de grup, la grădiniță și școală.

Kit-ul nr.1 „În lumea poveștilor” este dedicat iubitorilor de lectură, micilor actori, scenariști și regizori. Îi ajută pe aceștia să descopere fascinanta lume a personajelor din povești și magia teatrului, prin imaginație, joacă și timp petrecut împreună cu cei dragi.

Ce conține kitul „Plicul Creativ”

De asemenea, este un instrument valoros care dezvoltă și consolidează relația părinți-copii, educatori-copii, precum și capacitatea de exprimare și interacțiune între cei mici.

Astfel, părinții nu mai sunt nevoiți să caute soluții și să risipească topuri de hârtie pentru fișe și jocuri. Acum, le au la îndemână și se pot bucura de timp de calitate cu cei mici.

Conținut KIT de activități creative nr. 1:

Proiect A – Creează propria carte „Ursul păcălit de vulpe”

  • copiii vor găsi 4 scene alb-negru ale cărții și personaje: vulpea, ursul, peștii, țăranul– copiii le colorează, le lipesc și recreează povestea

Proiect B - Creează propriul semn de carte

  • copiii vor descoperi un semn de carte din carton și decorațiuni pe care le colorează și le lipesc

Proiect C - Creează propriul teatru cu personaje

  • Plicul Creativ devine chiar scenă de teatru după ce se desprinde masca de vulpe pe care am pregătit-o pe fața cutiei
  • Personajele: ursul, vulpea și țăranul sunt din carton colorat și vor fi asamblate pentru scena de teatru împreună cu decorul poveștii, copiii vor juca fiecare personaj, iar întreaga poveste prinde viață

„În cele două luni de izolare, copiii nu s-au mai putut întâlni cu noi în cadrul evenimentelor pe care le organizam de 10 ani pentru ei. Așa că m-am gândit să mă alătur comunității, să pot ajuta. Am strâns toate experiențele pe care le-am trăit împreună cu cei mici și le-am așezat într-un produs special, un kit de activități educative și distractive: Plicul Creativ, un brand 100% românesc”, spune Diana Udrea.

Povestea Plicul Creativ s-a născut în timpul celor două luni de pandemie. Mulți copii l-au primit cadou de Iepuraș, ambalat într-un plic cu un design hand-made, realizat cu carioci. Având în vedere feedback-ul pozitiv oferit de către părinți, ne-am propus comercializarea în magazine online și offline în toată țara pentru a ajunge la cât mai mulți copii.

Plicul Creativ a fost lansat pe piață pe 1 Iunie și a fost sărbătorit împreună cu copiii cu diverse întârzieri în dezvoltare, înscriși în Asociația PSI Armonie.

După o lună jumătate de activitate puteți găsi Plicul Creativ în 12 locații, o mare parte dintre acestea fiind spații neconvenționale: băcanii, restaurante, clinici medicale, obiectivul este să fie cât mai vizibil și prezent în toate locurile accesibile părinților cu copii.

În curând, se va lista și pe emag.ro, în librării și în rețeaua Cărturești. De asemenea, suntem în discuții și cu un distribuitor de jocuri și jucării pentru a introduce produsul în toate magazinele online, dedicate copiilor, cu care acesta colaborează.