Principalele teme abordate în cadrul celor 8 evenimente dedicate din Fintech Month au fost:

  • Oportunitățile și provocările specifice pe care le confruntă startup-urile fintech din regiune;
  • Open Banking și modul în care utilizarea API-urilor deschise dă naștere unor noi oportunități pentru startup-urile care vor să dezvolte aplicații și servicii plecând de la serviciile financiare existente;
  • Incluziunea financiară și modul în care startup-urile fintech pot oferi soluții concrete pentru a reduce inegalitatea veniturilor;
  • Securitate și bune practici pentru a reduce posibilitatea de hacking în Online Banking;
  • Bune practici pentru a continua dezvoltarea ecosistemului de fintech local.

“Am adus și anul acesta în atenția publicului cele mai importante subiecte care preocupă piața financiar-bancară și de tehnologie în acest moment. De la Open Banking până la securitate, principalele teme au fost dezbătute în cadrul Fintech Month”, afirmă Cătălin Chirieac, Digital Banking Manager, PI Customers in Raiffeisen Bank.

Pe scena TechHub Bucharest au urcat antreprenori și profesioniști fintech din România și din regiune, precum și actori importanți din ecosistemul fintech european. Printre aceștia se numără: Cristian Bârlădeanu (CEO, Thinkout), Mehmet Memecan (CTO, Tarfin), Pavel Novac (CTO, Fagura), Cosmin Cosma (Co-Fondator, FINQware), Gonzalo Camina Ceballos (CEO, OpSeeker), Melania Galea (Software Developer, âcasă), Lino Pujol Soliano Regueiro (Co-Fondator & COO, Quotanda), Anatoly Katyushin (Sr. Application Security Specialist, Kaspersky), Daniel Luca (Full-Stack Developer, ConsenSys), Alex Panican (Head of Partnerships & Ecosystem, The LHOFT) sau Simon Schou (Chief Innovation Officer, Copenhagen Fintech).

”Ecosistemul fintech din România continuă să facă progrese importante de la an la an, iar implicarea activă a comunităților și a actorilor importanți din industria financiar-bancară joacă un rol important în această dezvoltare. Piața din România are o serie de oportunități interesante pentru antreprenorii în domeniu, însă vine la pachet și cu o serie de provocări specifice a căror rezolvare nu o putem găsi decât împreună”, a declarat Daniel Dragomir, Co-Fondator & CEO TechHub Bucharest.