Fie că ai Windows, Mac, Android sau iOS, hackerii vor datele tale sau chiar banii. Pentru că astăzi în spatele oricărui dispozitiv inteligent se află conturile noastre bancare, informații private și date ale firmei. Cu Liviu Arsene am luat la rând toate tipurile de amenințări populare.

Poate hackerii îți blochează dispozitivul și îți ascund toate datele în spatele unui zid criptat și-ți cer bani drept răscumpărare sau poate vor acces la rețea ca să o folosească pe mai departe, ca o ușă de intrare către informații sensibile.

Iată câteva elemente esențiale discutate în podcast-ul de luna aceasta:

  • Nu au fost oprite, în schimb, amenințările informatice de tip ransomware care au lovit 5 spitale din România și care au blocat accesul medicilor și asistenților la datele pacienților.
  • Tentativele de fraudă în numele ANAF, dar și a companiei Smart Bill. Clienții au fost loviți de un phishing, adică impersonarea unei entități juridice reale. Amenințările au fost oprite.
  • Iar Scranos, amenințarea anului 2019, care vine din China cel mai probabil, se transformă și sosește în dispozitivele tale mascat în spatele unor programe absolut legitime, cum ar fi Ccleaner.

Bitdefender 2020 a fost lansat

Pentru cei care vor să se protejeze, Bitdefender a lansat varianta 2020 a soluției sale de securitate informatică, una care aduce noi facilități și un control mai bun al datelor.

Bitdefender 2020 aduce nou un modul anti-tracking pentru Windows și Mac OSx, care notifică utilizatorul despre instrumentele de monitorizare din spatele fiecărei pagini vizitate și îl ajută să controleze informațiile personale compilate de către companii. Astfel, site-urile nu vor mai putea afișa către utilizatori reclame concepute pornind de la datele personale sau istoricul de navigare.

Ascultă primul episod al podcast-ului #NOHACK aici.

Noile tehnologii integrate în produs sunt construite să combată cele mai sofisticate atacuri informatice, să protejeze viața digitală de infractori informatici, de site-uri intruzive, dar și de cele mai sofisticate amenințări informatice concepute să cripteze datele utilizatorilor sau să le fure identitatea.

Citește aici mai multe detalii despre Bitdefender 2020 și nu te feri să-l încerci ca să ai datele în siguranță.

Ascultă podcast-ul #NOHACK mai jos. Îl vei găsi curând pe Spotify, Apple Podcasts, TuneIn și Google Play Music.