#NOHACK este un proiect în colaborare cu Bitdefender în care am decis să facem educație în ceea ce privește securitatea noastră pe internet. Am pornit o serie video, vom publica articole, iar acum a venit rândul să ajungem la voi și audio.

În primul episod al podcast-ului #NOHACK am vorbit cu Bogdan Botezatu, director de cercetare în amenințări informatice la Bitdefender despre mai multe subiecte care au fost și rămân esențiale pentru voi.

Urmărește video-ul în care afli cum îți protejezi copiii pe internet la acest link.

Iată câteva elemente care rezumă episodul de luna aceasta:

    • Scranos, un virus care a lovit puternic în România. Odată instalat pe sistem, Scranos se ascunde cu ajutorul unui rootkit (un driver software) și poate spiona victima până în cele mai mici detalii. Amenințarea poate extrage datele de acces la diverse site-uri din browsere precum Google Chrome, Chromium, Mozilla Firefox, Opera, Microsoft Edge, Internet Explorer, Baidu Browser și Yandex, poate sustrage datele de plată din pagini de internet precum Facebook, Amazon și Airbnb, dar și să trimită cereri de prietenie și mesaje cu linkuri infectate de pe contul de Facebook al victimei sau să o aboneze la diferite canale de YouTube.
    • Procesoarele Intel au o vulnerabilitate importantă încă din fabrică. Această vulnerabilitate poate fi utilizată în atacuri țintite care ar avea nevoie în mod normal de privilegii și drepturi de acces extinse care să permită controlul deplin asupra sistemului de operare prin modificarea unor regiștri.
    • Cum pot fi folosite dispozitivele inteligente din casă, de la becuri, până la prize, pentru a spiona utilizatorii și a injecta viruși în sistem.

Am vorbit și despre cum să te protejezi cu ocazia alegerilor. Chiar dacă europarlamentarele au trecut, urmează altă serie electorală în România.

Podcast-ul #NOHACK va putea fi ascultat în fiecare lună pe Anchor.fm, Spotify, TuneIn și Apple Podcasts. Dacă doriți să îl publicăm și pe alte platforme, doar spuneți-ne și noi o vom face.

Link direct către Spotify aici.

Dacă vrei să asculți pe TuneIn, poți da click aici.

Pentru cei care preferă Apple Podcasts, avem link și aici.