Podcast-urile sunt un mijloc foarte bun de a face interviuri sau de a spune povești, conținutul putând fi ascultat, mai apoi, în mașină sau în metrou, în drum spre birou, sau în intimitatea casei în momentele în care te relaxezi. Iar sărbătorile sunt un astfel de moment bun. O pauză educativă, dacă vreți.

Am găsit pentru voi câteva podcast-uri de business pe care le puteți asculta, pe Spotify, iTunes, pentru un plus de inspirație în 2020. Iată care sunt recomandările noastre.

Startups for the rest of us

Este o serie care oferă o multitudine de informații pentru fondatorii de startup-uri, sfaturi despre ce să facă și ce să nu facă într-o afacere, greșeli pe care să le evite. De exemplu, înainte de a vă apuca de campanii de Facebook Ads, ar fi cazul să ascultați un podcast pe tema asta.

The Pitch

Titlul nu are nevoie de prea multe explicații, la fel ca și conținutul acestui podcast. De aceea ar trebui să-l treceți pe listă și să-l ascultați cu atenție. Fiecare episod din podcast conține pitch-ul unui fondator și vă puteți da seama de modul în care acesta împachetează povestea afacerii sale (să vă inspirați de la aceștia), dar și de întrebările pe care le pun investitorii și informațiile pe care aceștia doresc să le afle pentru a decide dacă fac, sau nu, o investiție.

StartUp

Seria a fost încheiată după ce Spotify a achiziționat Gimlet Media. Cu toate acestea, StartUp este un documentar foarte bun pentru cei care doresc să afle mai multe despre ”călătoria antreprenorială”. Seria vorbește despre tot ceea ce înseamnă crearea și dezvoltarea unui startup, până la investiție sau achiziția afacerii (cel puțin cum a fost cazul Gimlet Media).

Business Wars

În spatele oricărei afaceri este un război pe care lumea din afară nu prea ajunge să-l vadă. Acest podcast oferă o imagine de ansamblu asupra dinamicii, strategiilor și motivației de a porni la război. Un război pe banii clienților, ai investitorilor sau pe atenție.

Beyond the to do list

Este evident că, în momentul în care te pregătești să lansezi o afacere, ai o listă de lucruri pe care trebuie să le faci. Acest podcast vine să ne spună că dacă ne dorim să atingem măreția în business, e nevoie să facem un pas în plus, să trecem de acea listă.