Podcasturile, la fel ca și cărțile de business, sunt o resursă extrem de utilă pentru micii antreprenori. Oferă acces la o multitudine de informații, sfaturi, bune practici, la povești de business de succes (dar și la eșecuri răsunătoare și la învățămintele pe care le poți trage din ele) în orice moment al zilei, fie că ești la birou, la masă, la sală, ori pe drum. Pentru toate aceste momente am ales câteva podcasturi de business de ascultat în 2019.

Poate vă veți găsi motivația de a începe o mică afacere, ori veți afla informații care vă vor ajuta să vă dezvoltați business-ul pe care îl aveți acum. Și nu uitați că pentru orice fel de întrebare despre business, finanțare, design, branding, marketing, programare, chestiuni legale sau de contabilitate, puteți apela la specialiștii listați pe platforma BizTool.ro.

The Tim Ferriss Show

Podcast-ul lui Tim Ferriss, autorul bestseller-ului The 4-Hour Workweek, este unul dintre cele mai populare pe segmentul de business și productivitate. În emisiunile sale Tim are alături de el antreprenori cunoscuți care pot împărtăși cunoștințe reale din lume afacerilor. Este cazul să știți că podcasturile lui Tim Ferriss durează, de obicei, 2-3 ore, așa că trebuie să fiți răbdători și dornici de a lua notițe. Însă tocmai frumusețea acestor podcasturi este că le puteți asculta oricând, de oriunde și de oricâte ori doriți.

How I Built This - podcasturi de business pe care să le asculți în 2019

Acest podcast spune povestea una dintre cele mai cunoscute companii din lume. Jurnalistul Guy Raz cercetează parcursul acestora și intervievează oameni cheie din companii care pot vorbi despre elemente de maximă importanță pentru antreprenorii în devenire.

The Brainy Business

Melina Palmer investighează motivația pe care o au consumatorii pentru a cumpăra anumite produse. Palmer este expert în sales conversion, iar podcasturile ei includ discuții pe teme precum disponibilitatea sau deficitul de resurse. Fiecare episod are o durată cuprinsă între 45 de minute și o oră și ar .

We Study Billionaires

Preston Pysh și Stig Broderson oferă o privire în detaliu asupra vieților celor mai bogați și de succes oameni ai lumii. Printre aceștia se numără și moguli precum Mark Zuckerberg sau Warren Buffet. Realizate sub forma unor profiluri, aceste emisiuni sunt pline de informații și sfaturi punctuale oferite de antreprenori experimentați și de succes. Deci, numai bune pentru a le trece pe lista de podcasturi de business pe care să le asculți în 2019.

Business Wars

Acest podcast le oferă ascultătorilor informații cheie care reies din ”confruntarea” unor giganți, cum ar fi, de exemplu, Pepsi și Coca-Cola, informații care pot fi utile și își pot găsi utilitatea și în cazul micilor antreprenori.

Building a Story Brand with Donald Miller

Acest podcast este creat special pentru antreprenorii aflați la început de drum. Donald Miller se axează pe modurile în care brandingul îi poate ajuta pe micii proprietari de afaceri să aibă o conexiune mai bună cu clienții.

Upside - podcasturi de business pe care să le asculți în 2019

Acest podcast este dedicat startup-urilor din afara Silicon Valley. Așa că, este musai de adăugat printre podcasturile de business pe care le să asculți în 2019. Mai ales că vorbește despre oportunitățile pe care le poți avea ca startup oriunde te-ai afla. Fiecare episod al acestui podcast urmărește un format similar, vorbind despre un business și despre o posibilă finanțare. Astfel, antreprenorii au acces la informații ce țin de fiecare pas al procesului de creare și dezvoltare a unui startup, de la idee la un potențial deal.