Producătorul german de automobile Porsche va investi 176 de milioane de dolari în startup-uri care dezvoltă inițiative de blockchain și inteligență artificială. Banii vor fi investiții pe parcursul a cinci ani, scrie Cointelegraph.

Într-un comunicat de presă al companiei citat de publicație, Porsche spune că investițiile vor sprijini afacerile early-stage și growth, care inovează piețele de customer experience, mobilitate și lifestyle digital, precum și cele care folosesc noile tehnologii, ca blockchain, inteligența artificială, realitatea virtuală și cea augmentată.

În același timp, Lutz Meschke, membru în consiliul executiv, afirmă că Porsche trebuie „să își schimbe în mod fundamental modelul de business” pentru a avea succes în viitor, având în vedere că inovația este generată „prin tehnologie și cu legături puternice la competențele noastre de bază curente”.

Porsche a mai declarat că este „primul producător de automobile care a implementat și testat cu succes tehnologia blockchain într-o mașină”. Tehnologia ar putea facilita blocarea și deschiderea ușilor din aplicație, cu posibilitatea de a autoriza accesul temporar prin logarea cu ajutorul datelor criptate. De asemenea, tehnologia blockchain ar putea fi folosită pentru a spori siguranța și funcționalitățile mașinilor fără șofer.

Citește și despre proiectul blockchain dezvoltat de câțiva români care-ți permite să deții o parte dintr-un Porsche.

Foto credit: Boarding2Now / Deposit Photos