Propunerea de lege a avut un traseu întortocheat, începând din 2017 când a fost depusă de Claudiu Nasui și Cristina Prună, deputați USR.

Prin această propunere de lege se modifică legea societăților din 1990. Practic, dacă nu desfășori activități comerciale în sediul social nu mai ai nevoie de acordul tuturor vecinilor. În plus, se elimină limitarea de a avea o singură firmă la care să fii acționar unic.

Ce se modifică la legea societăților?

  • Se elimină limitarea românilor de a avea o singură firmă în care să fie acționari unici. Și, implicit, toată birocrația la care sunt supuși în momentul în care trebuie să mai înființeze o firmă și adăugau fie altă firmă în acționariat, fie o rudă cu 0,001% din acțiuni.
  • Se elimină două din hârtiile procesului înregistrării sediului social, conform deputatului USR Claudiu Nasui, într-o postare pe Facebook. Acesta a enumerat care sunt modificările esențiale.
  • Se elimină acordul vecinilor pentru a avea sediu social într-un apartament în care nu se desfășoară activitate comercială. Acest lucru îi ajută și pe cei cu profesii liberale, care au doar nevoie de o adresă de corespondență oficială ca să poată munci „la alb”.
  • Elimină limitarea de a avea o singură firmă per cameră, lucru care a afectat piața imobiliară.

Iată propunerea de lege în forma sa originală. În momentul de față, propunerea de lege se va duce către promulgare la Președinte.

pl551 by Vlad Andriescu on Scribd